Son zamanlarda internet kullanıcıların en çok ilgi gösterdi sosyal paylaşım sitelerinden olan Twitter, yakın zamanda kullanıcıların hizmetine koydugu Yer Bildirme seçeneği ile büyük bir skandala imza atarak, İstanbul başta olmak üzere batı bölgemizdeki bazı illeri Yunanistan sınırları içinde gösterdi. 

İlk zamanlar kullanıcılar tarafından fazla önemsenmeyen fakat geçen zaman içinde uyarılara rağmen bu yanlışın düzeltilmemesi özellikle Türk kullanıcılar tarafından büyük tepki çekti. 

YETKİLİLER DÜZELECEK DEDİ AMA.. 

Konu ile alakalı Twitter yetkilileri ile yaptığımız görüşmede yapılan hatanın yakın zamanda düzeltileceğini ifade etmelerine rağmen, ‘bugüne kadar bu hata neden düzeltilemedi’ sorumuza cevap vermekten kaçındılar.

 

KULLANICILAR RAHATSIZ 

Türkiye’de büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan ve Türk kullanıcılara daha rahat ulaşmak için, yakın zamanda Türkçe dil seçeneğini lisan bölümüne ekleyen Twitter yetkilileri, Location uygulamasında yapılan hata ile Türk kullanıcılardan büyük tepki aldı. 

Son günlerde tepkiler giderek artarken kullanıcılar arasında “#NoneOfTheTurkishCitiesAreGreek” söylemi Twitter Türkiye gündeminde ilk sıralardaki yerini korumaya devam ediyor. 

 

Ferdi TÜRK- İstanbul Times / HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim