Mustafa Yücedağ, karşılaşma sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Hollanda’da Ajax alt yapısından yetişip A takımda forma giyen tek Türk futbolcu olan Mustafa Yücedağ, Türkiye’de futbolcu olmanın çok zor olduğunu söyledi. Ajax’ta oynarken soyunma odalarında havuz bulunduğunu  Türkiye’de forma giydiği ilk takım olan Sarıyer’in antrenmanlarından çıkınca Tarabya Oteli’nde duşa gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.  
  
Yücedağ, eski takımı Galatasaray’ı da eleştirdi. Frank Rijkaard’ın Ajax’ta oynadığı dönemden samimi arkadaşı olduğunu belirten Yücedağ, “Galatasaray’a çok faydalı olacağımı biliyorum. Hem futbol bilgim, hem de Rijkaard’a yakınlığım Galatasaray için bir artıydı. Rijkaard’ın maç sonrası yaptığı basın toplantılarında birçok çeviri hataları oluyor. Düşünün bu çeviri hataları antrenmanlarda yaşanırsa Rijkaard Türk futbolcularla nasıl diyalog sağlayacak” dedi.

BEYAZA SİYAH DEMEDİĞİM İÇİN  İŞSİZİM

Galatasaray’a verdiği hizmetlerin karşılığını alamadığını ifade eden Yücedağ, “Hani yöneticilerimiz hep der ya ‘Hiç bir futbolcunun bizden alacağı kalmaz’ diye. Ben Galatasaray’dan futbolumun karşılığını alamadım” diye konuştu. Yücedağ  “ Ben beyaza beyaz, siyaha siyah derim. Bu da bazı insanları rahatsız ediyor ve futbol camiasında bu yüzden iş bulamıyorum. Boşta bir antrenörüm. Bildiğim yabancı diller, çalıştığım teknik adamlar ortada. Benim birikimimde ve idealist yapımda bir teknik direktörün sayısı yok denecek kadar az” dedi.  

Editör: TE Bilisim