İranlı bir işadamının Türkiye'ye gönderdiği ve gümrükte buhar olduğu iddia edilen 18.5 milyar doların hayaleti yeniden hortladı. Aralarında eski Dışişleri Bakanı İbrahim Yezdi'nin de bulunduğu İranlı üç politikacı Uluslararası Para Fonu IMF'ye mektup yazarak, paranın İran'a iade edilmesini istedi.

The Guardian gazetesinin haberine göre, İran eski Dışişleri Bakanı İbrahim Yezdi ile İran Özgürlük Hareketi'nin lideri Ahmed Sadr Hac Cevadi ve Milli Dinci Parti Genel Sekreteri İzzetullah Sahabi, önceki gün IMF Direktörü Dominique Strauss-Kahn'a bir mektup gönderdi. Mektupta, İranlı işadamı İsmail Seferyan'ın tırlarla Türkiye'ye gönderdiğini öne sürdüğü paranın İran halkına ait olduğu savunularak, paranın Türkiye'den geri alınıp İran'a iade edilmesi için gerekli girişimin yapılması istendi. Mektupta, “Gönderdiğimiz belgelerde bu paranın sahibi olduğunu iddia eden kişinin adı geçmekle beraber, paranın asıl sahibi İran halkıdır" denildi.

The Guardian'a mektubun içeriği hakkında bilgi veren Yezdi, konuyla ilgili olarak bir süre önce Başbakan Tayip Erdoğan'a bir mektup gönderdiklerini belirterek, mektuba cevap alamadıklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim