İstanbul ESOB, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile birlikte esnaf ve sanatkarlara yönelik bir eğitim semineri düzenledi.  Çok sayıda esnafın katıldığı eğitim programı, İSTESOB’un Bakırköy İncirli’deki birlik binası toplantı salonunda gerçekleşti. Katılımcılara öğle yemeği dahil çeşitli ikramlarda bulundu.
Eğitim programının açılış konuşmasını Gümrük Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, aynı zamanda Ankara Şanlıurfalılar Derneği (ŞANDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Nemitoğlu yaptı. Nimetoğlu, ahilik geleneğinden gelen esnaf ve sanatkârın ülke nüfusundaki önemini, ekonomimizin temel taşını oluşturduğunu ve bunların kayıtlı oldukları kamu kurum niteliğindeki esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşlarının toplumumuzun önemli sivil toplum kuruluşlarından olduğunu belirtti.Bu meslek kuruluşlarının olağan genel kurullarının, 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu çerçevesinde dört yılda yapıldığını belirten Mahmut Nimetoğlu, “2014 Yılında yapılacak esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşlarının genel kurul toplantılarının; mevzuat ve gündem esasları içinde yapılması için “Bakanlık Temsilcisi ve Hükümet Komiseri Eğitimi” toplantıları Bakanlığımızca yapılacaktır.” dedi.
Verilen eğitim programının hem Bakanlık için hem de esnaf ve sanatkâr için önem arz ettiğini vurgulayan Nimetoğlu, hem katılımcılara hem de toplantının yapılmasında yardımlarını esirgemeyen İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı ve TESK Başkan Vekili Faiik Yılmaz’a ve çalışanlarına teşekkürler etti. Mahmut Nimetoğlu, “İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Birliği ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Başkan Vekili Sayın Faik Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu, ‘Bakanlık Temsilcisi ve Hükümet Komiserleri’ eğitim programına ev sahipliği yaparak her zamanki konukseverliğini gösterdi” dedi. 
Editör: TE Bilisim