Dokuzuncu sezonun üçüncü Fark Yaratan’ı Türkiye'nin ilk yeşil rehberi ve sürdürülebilir yaşam platformu Yeşilist oldu.

Daha yaşanabilir ve yeşil bir dünya hedefiyle 2010 yılında Ergem Şenyuva tarafından kurulan Yeşilist, ilk başta sürdürülebilir üretim yapan firmaların listelendiği bir rehber olarak tasarlandı. Zaman içinde okuyucuların da desteğiyle büyüyen platform, hem online hem de offline olarak hizmet veren bir oluşum haline geldi. Yeşilist, bugün şirketlere ve üniversitelere yönelik eğitimler düzenlemenin yanı sıra danışmanlık hizmeti de veriyor.

Yeşil bir yaşam için ihtiyaç duyulan her şey Yeşilist’te

Yeşilist, kişisel bakımdan beslenmeye, kent yaşamından kültür sanata her alanda ekolojik tercihler yapmak isteyenler için bir rehber niteliği taşıyor. Sürdürülebilir üretim yapan küçük üreticilerin seslerini duyurmalarına da destek olan oluşum, üreticiler arasında dayanışma kültürünün oluşmasına da katkı sağlıyor.

Yeşilist, çeşitli uluslararası etkinliklerde de Türkiye’nin uluslararası sesi oluyor. Yeşilist kurucusu Ergem Şenyuva, Al Gore’un iklim değişikliğiyle mücadeleyi hedefleyen Climate Reality Project Derneği’nin Türkiye’deki ilk iklim liderliği görevini üstleniyor. Yeşilist çatısı altında Türkiye’nin çeşitli yerlerinde farklı organizasyonlara, şirketlere, kurumlara, üniversitelere katılarak iklim değişikliğinin ne kadar ciddi bir problem olduğu, dünyayı nasıl tehdit ettiği ve nelerin yapabileceğine dikkat çekiyor.

“Herkes için yeşil” sloganıyla 60’dan fazla yazarı, binlerce makalesi ve on binlerce okuyucusuyla çalışmalarını sürdüren Yeşilist’in fark yaratan hikayesini 24 Kasım 2017tarihinden itibaren www.farkyaratanlar.org ve www.sabancivakfi.org internet sitelerinin yanı sıra Facebook, Twitter ve Youtube’dan izleyebilirsiniz.

Fark Yaratanlar hikayeleriyle ekranlarda

Sabancı Vakfı, Fark Yaratan kişileri televizyon ekranından da izleyicilerle buluşturmaya devam ediyor. Yeşilist ile bir diğer Sabancı Vakfı Fark Yaratan’ı Leyla’dan Sonra’nın fark yaratan hikayesi Cüneyt Özdemir’in sunduğu Fark Yaratanlar Programı’na konuk olacak.

Fark Yaratanlar Programı 26 Kasım Pazar günü saat 18.15’te CNN Türk ekranında olacak.

Editör: TE Bilisim