Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen söyleşi programı kapsamında gazeteci-yazar Hakan Albayrak, Esenlerli gençlerle bir araya geldi. Esenler Belediyesi Sabri Ülker Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen programa; Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu, Belediye Hukuk İşleri Müdürü Mehmet Latif Öner ve çok sayıda genç katıldı.


Türkiye Çok Değişti

“Sınırsız İslâm Medeniyeti” konusunda konuşan ve 20. yüzyılın ortalarından bugüne İslâm dünyasına ışık tutan Albayrak, İslam dünyasında birleşme ve toparlanma açısından “One Minute” ve “Mavi Marmara” olaylarının etkili olduğunu söyledi. Günümüz Türkiye’sine dair değerlendirmelerde bulunan Albayrak, “Bundan 12 yıl önce ekonomik olarak batmamaya odaklı ve yardım dilenen bir Türkiye vardı. Şimdi dünyanın dört bir yanında sözü geçen bir Türkiye var” dedi.

En Özgür Ülke Olacağız

Son 10 yıldır dünyanın neresinde mazlum varsa Türkiye’nin oradaki temsilcilerinin o mazluma yardım eli uzattığını söyleyen Albayrak, “İslâm dünyasında hürriyet ve adalet inancını da temsil ediyor Başbakan Recep Tayyip Erdoğan” diye konuştu. Albayrak konuşmasının sonunda “Türkiye tehdit ve şantajlara boyun eğmediği ve güçlü şekilde ayakta kalmaya devam ettiği zaman dünyanın en özgür ülkesi olacak” dedi.

Programın sonunda Esenler Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Mehmet Latif Öner, Albayrak’a günün anısına bir ebru tablosu hediye etti. Albayrak, programın ardından gençler için kitaplarını da imzaladı.
Editör: TE Bilisim