Ekovizyon haber portalı’nın yetkilisi Adnan Ateş’in sorusu ile başlayan sohbet ilginç açıklamalarla devam etti. Ateş; Bu platformu kurma düşüncesi nereden geldi? Sorusuna, Altıntaş; “Memleket meseleleri ile daima hem hal olan bir arkadaş grubumuz var, bu arkadaş grubumuzun ve bizim orak sıkın tınımız ve yakınmamız olan Türkiye’de ki siyaset anlayışının değişmesi gerektiği inancını benimsedik. Türkiye’deki siyasi anlayış küf tutmuş durumda. Bunun asıl sebebi de aslında tanımadığımız fakat “parti hatırına” oy verdiğimiz vekillerdir. Açıksası seçmek zorunda kaldığımız vekillerdir.Malum seçime 8 ay kadar kısa bir süre kaldı. Bizde geç kalamadan kendi vekilimizi belirlemek için kolları sıvadık. Türkiye’de vekilleri ancak seçim dönemlerinde görebiliyoruz. Vekiller mazbatayı aldıktan sonra il, ilçe ve semtlerimize uğramaz oluyor. Oluşan bir sıkıntımızı aktarmak da zorluklar çekiyoruz. Zorlukların yanı sıra bazı arkadaşlarımız sıkıntıları için  aradıkları vekil tarafından azarlanıyor. Bu ve benzeri vücuda gelen onlarca olaydan sonra bu platformu kurmaya karar verdik. Dedi.

Bir başka haber portalı Timeturk yazarının; “bu platformu kurmayı nerden esinlendiniz yada sizi yönlendiren bir grup mu var? Sorusana, Altıntaş; Bizi yönlendiren bir grup var oda vekillerden muzdarip halktır. Yaptığım yurtdışı seyahatlerinde bu sistemin varlığını fark ettim. Mesela İngiltere de imza kampanyası ile bu tür işler belirlenmekte. Bizde aynı modeli ülkemize taşımayı arzuluyuz. Dedi.

İstanbultimes Gazetesi muhabiri Ferdi Türk’ün; “Siz nasıl bir vekil arzu ediyorsunuz?” sorusuna Altıntaş’ın ekibinde bulunan Gaziosmanpaşa Şube başkanı Mir Ozan Gökçe cevapladı; Gökçe gerçekten halkın derdi ile dertlenen ve mazbatayı aldıktan sonra da seçmenin derdi ile iç içe olan ve her işine koşan, rant peşinde olmayan adam kayırmayan halkın gerçek manada sevgilisi olan bir vekil. Dedi.

Sohbet havasında geçen toplantı da Eyüp Şube başkanı Ali Kabay ise; küf tutmuş zihniyetlere son veremesek de en azında adım attık diyeceğimiz için vicdanen huzurlu olacağız. Dedi. Ayrıca toplantıya Esenler Şube başkanı Hasan Atabay ve bir grup izleyici kitlesi de katıldı. Başakşehir Şube başkanı Çetindağ Aldıkaçtı ise; Biz bu platformla Türkiye’ye öncülük etmek istiyoruz. Artık “kabul etseniz de etmesiniz de adayımız bu” dönemi kapanmalıdır. Aksi takdir de belirlenen bir çok aday partisine şaibe getirmekten başka bir işe yaramıyor. Esenler şube başkanı Hasan Atabay hatıramda canlı duran siyaset anlayışı çok ilkel, daha modern ve insancıl bir hedefimiz olmalı.

Başakşehirtimes haber sitesi muhabirinin; “Nerelisiniz?” sorusuna; Kastamonu, İstanbul, Adıyaman, Muş, Malatya, Sivas ve İzmir diye cevap verdiler. Sultangazi şube başkanı Ali Sırma; Kavga siyasetine son vermeliyiz. Vekiller kavga için değil halk için olmalı dedi. “VEKİLİMİ KENDİM SEÇMEK İSTİYORUM PLATFORMU” ilginç ve ilgi çekeceği gözükmekte.

Editör: TE Bilisim