Türkiye Öğrenci Senatosu, bu sayede Brüksel'de toplanan OBESSU Genel Kurulu'na temsilci göndererek Türk öğrencileri Avrupa düzeyinde temsil edecek.

"Avrupa'daki Türk Öğrenciler Sahipsiz Değildir"

Bunun hem ülkemiz hem de kendileri açısından büyük bir başarı olduğunu söyleyen Türkiye Öğrenci Senatosu Başkanı Zana Gümüş,
"OBESSU, dünya çapında oldukça bilinen ve büyük ölçekli etkinlikler düzenleyen saygın bir kurum. 1975'ten beri Avrupa'daki birçok ülkenin öğrenci temsilcilerinin katılımıyla oluşan OBESSU'nun ilk ve tek Türk üyesi biziz. Bu bizim için oldukça önemli çünkü Avrupa Konseyi'ne üye olan ülkemizde 81 milyon nüfus ve yaklaşık 25 milyon öğrenci var. Fakat bu öğrencileri, özellikle lise bazında, temsil edecek bir kurum yoktu. Biz bunu başardık. Bu sayede ülkemizdeki öğrencilerin sesi dış dünyada da duyulacak, muhatap alınacak. Aynı zamanda Orta Avrupa başta olmak üzere Avrupa'nın genelinde muazzam bir Türk nüfusu var. Avrupa'da okuyan/yaşayan Türk öğrencilerin sıkıntılarını, isteklerini ve önerilerini de dinleyeceğiz. Avrupa'daki Türk öğrenciler sahipsiz değildir. Bu noktada, yaz tatilinin başlangıcından itibaren ekibimizle birlikte Avrupa'da Türklerin yoğun olduğu bölgeleri tek tek gezecek ve Türk öğrencilerin sorunlarını dinleyeceğiz, bunlara çözümler üretmek için elimizden geleni yapacağız. Aynı zamanda ülkemizdeki öğrencilerin de daha kaliteli bir eğitim alması için uluslararası çapta bir kampanya başlatacağız. Biz Türk okullarının da dünyada değer verilen saygın kurumlar olmasını ve güçlü bir gelecek yetiştirmesini istiyoruz."
diye aktardı.

İLK ETKİNLİK ROMA'DA

16-21 Kasım tarihleri arasında OBESSU'nun Roma'da düzenlenecek bir etkinliğine katılacaklarını belirten Gümüş, aynı zamanda OBESSU heyetinin de Türkiye Öğrenci Senatosu'nun Türkiye'deki etkinliklerine temsilci göndereceklerini de söyledi.

Editör: TE Bilisim