Türkiye Beyazay Derneği tarafından başlatılan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile pilot ilçe seçilen Esenler Belediyesi, Başakşehir Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi işbirliği ile yürütülen "Birlikte Yürüyoruz" kampanyasının görme engelli karakteri FATİ, yaklaşık 1000 çocukla birlikte Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda bir yürüyüş yaptı.

Bakırköy sahilinden başlayıp, Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda son bulan yürüyüşe; İstanbul Vali Yardımcısı İbrahim Hayrullah Sun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Selim Çelenk, Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, Esenler Belediyesi ve Başakşehir Belediyesi yetkilileri ile Esenler'den Engin Can Güre ile Ayvalıdere İlk ve orta okulu öğrencileri katıldı.

FATİ İLE YÜRÜYORUZ

Engellilerle birlikte yaşama kültürünü arttırmak için gerçekleşen yürüyüşte coşku dolu dakikalar yaşandı. Yürüyüşte, FATİ’nin maskesini takıp ellerine balonlarını alan çocuklar, “Engellileri daha iyi tanımak için Fati ile yürüyoruz”, “Hayatı paylaşabilmek için birlikte yürüyoruz”, “Birbirimizi doğru anlayabilmek için birlikte yürüyoruz”, “Birlikte yürüyebilmek için birlikte yürüyoruz”, “FATİ ile yürüyoruz’’ gibi sloganlar attılar.

Yürüyüş sonrasında Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yapılan basın açıklaması ile yürüyüş sona erdi.

 
Editör: TE Bilisim