Cumhurbaşkanı Gül, “Diyarbakır’a En Çok İstihdam Sağlayan Şirket” seçilen Turkcell Global Bilgi’ye plaket verdi
 
Diyarbakır’da düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Gül’ün elinden plaketini alan Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan, “Türkiye’nin Doğu’suna teknoloji yatırımı yapan ilk şirket olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.
 
Diyarbakır Valiliği tarafından Şato Restaurant’ta düzenlenen “Diyarbakır İş Dünyası” ödül töreninde “Diyarbakır’a En Çok İstihdam Sağlayan Şirket” seçilen Turkcell Global Bilgi’nin Genel Müdürü Bahadır Pekkan, plaketini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün elinden aldı.
 
“Diyarbakır İş Dünyası” ödül töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül; Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel potansiyelinin yanı sıra ekonomi alanında imkanlarının çok geniş olduğunu belirterek, “Diyarbakır’da ekonomiye odaklanılması durumunda hem bölge işadamları hem de yurtiçinden ve yurtdışından birçok işadamı bölgeye yatırım yapabilir” dedi.
 
Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan ise Diyarbakır’a en çok istihdam sağlayan şirket seçilmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Turkcell Global Bilgi olarak ülkemizin Doğu bölgesine ilk teknoloji yatırımını yapmış olmaktan gurur duyan bir şirketiz. 2005 yılında açtığımız Erzurum Çağrı Merkezi’nin sağladığı başarının ardından, 2008 yılında Diyarbakır Çağrı Merkezi’ni kurduk. Diyarbakır Çağrı Merkezi için nitelikli insan kaynağımızı, Diyarbakırlı gençlerden seçtik ve şu anda 650 kişiyi istihdam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde Diyarbakırlı birçok gence daha istihdam yaratmayı planlıyoruz.”  
 
Diyarbakır Çağrı Merkezi
Turkcell Global Bilgi, Diyarbakır Çağrı Merkezi için nitelikli insan kaynağını, Turkcell Akademi işbirliğiyle Dicle Üniversitesi öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği “müşteri ilişkileri gelişim programı” eğitimlerinden sağlıyor. 2008 sonu itibarıyla 380 çalışanı olan Diyarbakır Çağrı Merkezi’nde, şu an itibariyle 650 kişi istihdam ediliyor.
12,3 milyon USD’lik yatırımla kurulan Turkcell Global Bilgi Diyarbakır Çağrı Merkezi’nin istatistiki verileri ise şöyle;
·         Toplam kapalı alan  :  5.500 m²
·         Çalışan Profili         :  % 57 kadın, % 43 erkek
·         Yaş ortalaması       :  27
·         Eğitim profili           : %14 Lisans,%42 ön lisans,% 44 lise mezunu
 
 
İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 
Editör: TE Bilisim