Zeytinburnu Kent Konseyi Kadın Meclisi ülkemizde kadınlara yönelik yapılan ayrımcılığın son bulması için çalışmalarına devam ediyor

Kurucu Başkanlığını Gönül Demirel’in yaptığı  Zeytinburnu Kent Konseyi Kadın Meclisi Zeytinburnu ilçesinde yaşayan kadınların hayatını kolaylaştırmak ve olaylara farklı bir pencereden bakabilmek için kurulduğu günden bu yana birbirinde farklı bir çok çalışmaya imza attı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Müzeyyen Kurt


2.Başkan Gülmen Güven ve yönetimi de çıtayı yükseğe çıkarmak için çalışıyor

Zeytinburnu Kent Konseyi Kadın Meclisi başkanı İş kadını Gülmen Güven yaptıkları çalışmaları hakkında İstanbul Times Tv’den Hüseyin Çetiner’e şunları söyledi “Zeytinburnu Kent Konseyi Kadın Meclisimizden görev alan  bütün bayan arkadaşlarımızın gönül esasına göre hiçbir maddi karşılık beklemeden fedakar bir şekilde çalışıyorlar. Ben burada hepsine teşekkür ederim.

Kadın Meclis olarak bugüne kadar  önemli çalışmalar yaptık.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan Narkotik Şube ile beraber yaptığımız çalışmada 3.000 bin lider ailenin yetiştirilmesine katkı sunduk.

Bir çok paydaşı olan Evlerden evrene başlığı ile her atık çöp değildir mantığı ile ev hanımlarının bilgi sahibi yapıldığı proje içinde yer aldık.

Yaptığımız kermeslerde elde ettiğimiz gelir ile ana sınıflarının açılmasına katkı sunduk.

Artık yok olmaya yüz tutmuş mesleklerin yok olmaması adına 8 mart Dünya kadınlar günü öncesi TERZİLİK mesleğinin yok olmaması adına kadınlarımızın kendi diktikleri kıyafetlerini yine kendilerinin sergiledikleri defile yarışmaları yaptık.

Önemli sanatçılarımız ile kadınlarımızı buluşturduk.  Bu sene Türk  sinemasına gönül veren DUAYEN sanatçımız Sayın Türkan Şoray’ın resim sergisini 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Zeytinburnu Kültür Sanat merkezinde sanatçımızın katılımı ile açacağız.

Yaptığımız çalışmalarımızda bize desteklerini esirgemeyen Zeytinburnu Belediye Başkanımız sayın Murat Aydın’a ,eşi Sayın Bedriye Aydın hanımefendiye, kent Konseyi kadın meclisi kurucu başkanımız ve Zeytinburnu Belediye başkan yardımcımız Sayın Gönül Demirel başta olmak üzere Kadın Meclisimizin yaptığı çalışmalara destek veren herkese teşekkür ederim” dedi

Göçler beraberinde sorunları da getirdi

Gece kondudan  modern bir ilçeye geçiş yapan Zeytinburnu ilçesine yurt içi ve yurt dışında yapılan göçler ile özellikle kadın ve çocuklar konusunda desteğe ihtiyaç duyan kadınlara yönelik bir çok çalışmaya imza atan Zeytinburnu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülmen Güven ve yönetim kurulu üyelerinin  yaptığı fedakar çalışmaları ile  kadınlara yönelik yeni projelerle farkındalık oluşturan çalışmalar kadınlar ile buluşmaya devam edecek:

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim