Nijerya açıklarında demirde bulunan Özay-5 isimli gemiye saldıran deniz haydutları, 2'si Türk, 1'i Nijerya vatandaşı olan 3 mürettebatı yaraladı. Denizcilik Müsteşarlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Nijerya açıklarında demirde bulunan Özay-5 isimli Türk bayraklı gemiye, dün akşam saatlerinde, silahlı 8-10 kişilik deniz haydudu grubu saldırdı.

Gemi personelinin parasını, cep telefonlarını ve gemideki değerli olabilecek eşyaları alan korsanlar ile mürettebat arasında, bir gemi personelinin alarm butonuna basması üzerine, arbede çıktı. Arbede sonucu, geminin 1. Zabiti Volkan Seçkin, Elektrik Zabiti Cüneyt Bayraktar ve Nijerya vatandaşı bir gemi görevlisi yaralandı. Daha sonra, panikleyen gemi haydutları personel salonunda otomatik silahlarla ateş açmalarına rağmen gemiye ve yüke zarar vermeden gemiyi terk ettiler.

Gemiden gelen alarm üzerine harekete geçen Denizcilik Müsteşarlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi, Nijerya otoriteleriyle irtibat kurarak, yaralı gemi personelini Nijerya-Lagos'ta bulunan Lagon Hastanesine ulaştırdı.

Yaralı personelin hayati tehlikelerinin bulunmadığı kaydedildi.

Editör: TE Bilisim