Dink davasının bugünkü duruşması Türkiye’de bir ilke sahne olacak. Gizli tanık ayrı bir odadan duruşmaya katılacak. Tanınmaması için sesi ve görüntüsü değiştirilecek.

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 5’i tutuklu 20 sanık hakkında açılan davanın bugünkü duruşması, ilk kez gizli tanık uygulamasının mahkemede hayata geçirilmesine sahne olacak.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklardan Ogün Samast, Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Ahmet İskender ve Ersin Yolcu ile birlikte Dink ailesi ile çok sayıda izleyicinin katılması bekleniyor. Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ve ailesi bugüne kadar yapılan her duruşmaya katıldı. Ailenin bugün görülecek olan 11. duruşmaya da gelmesi bekleniyor.

SESİ VE GÖRÜNTÜSÜ DEĞİŞTİRİLECEK

Mahkeme heyeti geçen celse, savcılık emanetinde bulunan zarfta kimliği bulunan ‘’gizli tanık’’ın bugün yapılacak olan duruşmada, tertibatı yapılan ‘’gizli tanık odasında’’ beyanının alınmasını, bu nedenle gizli tanığın mahkemede hazır edilmesi ile emanette yer alan ve suçta kullanılan tabancanın, gelecek celsede duruşma salonunda hazır bulundurulmasını talep etti.

Gizli tanık, bugün gizlice adliye binasına alınacak ve gizli tanıklar için hazırlanan özel odadan kamera ve ses sistemi aracılığıyla mahkeme heyeti ve avukatların sorularını yanıtlayacak. Gizli tanığın ekrandaki görüntüsü bozulacak ve tanınmaması için sesi de değiştirilecek.
Editör: TE Bilisim