TUNCELİ kent merkezinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi'ne PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Polislerinde karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada ilk belirlemelere görev 2 PKK'lı öldürüldü, aralarında polis ve sivil vatandaşlarında bulunduğu yaralılar olduğu belirtildi..

Tunceli merkezindeki Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi'ne bugün saat 11.30 sıralarında PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Merkezde bulunan güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada ilk belirlemelere göre 2 PKK'lı yaralandı. Aralarında polis ve sivil vatandaşların da bulunduğu yaralılar olduğu belirtildi, Çatışma sırasında yaralanan PKK'lıları almak isteyen vatandaşlara özel harekat timleri engel olup havaya ateş açtı. Yaralanan 2 PKK'lı, daha sonra devam eden çatışma sırasında öldürüldü. Çatışma sırasında aralarında polis ve vatandaşında bulunduğu yaralılar olduğu belirtildi. 
 
PKK'lıların cesetleri hala karakol önünde beklerken, çarşı merkezindeki bazı noktalarda çatışmalar hala devam ediyor.
 
1 POLİS ŞEHİT  
 
Tunceli’de, PKK’lıların kent merkezindeki Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi’ne saldırısı sırasında çatışmada yaralanan ağır yaralanan bir polis, hastanede yapılan müdahalelere karşın şehit oldu. Yaralı bir polisin de tedavisinin sürdüğü belirtildi.
 
Çatışmada isabet eden kurşunlarla yaralanan ambulans şoförü ile bir genç kızın tedavisi de Tunceli Devlet Hastanesi’nde sürüyor. Yaralı kızın durumunun ağır olduğu belirtildi.
 
 
Editör: TE Bilisim