Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Milli Şair Mehmet AKİF ERSOY'un Edirne Kapıda Mezarı başında İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ ile andı.


Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulunun ilçe Temsilcileri ve Muhtarlarımız Katılmiş olduğu anma proğramına Federasyonumuzun Sosyal ve Kültürel İşler Başkanı aynı zamanada Güngören Gencosman Mahalle Muhtarı Sebahattin Kefelioğlu ve Hocalarımız,Hafız öğrencilerimiz ile yasin-şerif okudu ve  İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ Dua ederek Milli Şair Mehmet Akif ERSOY yanliz bırakmadı. 

TÜMFED Genel Başkanı Selami Aykut mesajında;Başta İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ böyle önemli günde bizler ile bir arada olmasından dolayı kendisine şükranalrımızı sunarız.

“Milletimizin destan yazdığı İstiklal mücadelemizin başarısında şüphesiz, cephedeki kahramanlarımız kadar şiirleri, yazıları ve vaazlarıyla milli mücadelenin manevi ve fikri cephesini inşa ederek, milletimize moral, cesaret ve ümit aşılamış, istiklal ruhunun iliklerimize kadar işlemesini sağlamış şair ve ilim adamlarının da büyük bir katkısı vardır. Milli mücadeleye katılıp ülkesinin bağımsızlığına kavuşması için halkı aydınlatmak görevini seve seve kabul eden, şiirleriyle bu ülkenin gerçek sahiplerine samimiyetle seslenen bir şair olan Mehmet Âkif, inancıyla sanatını bir arada tutabilmiş, sarsılmaz karakteriyle de toplum tarafından sevilmiş yakın tarihimizin en önemli şair ve düşünce adamlarından biridir. Mehmet Akif Ersoy, arkasında bıraktığı birçok şiirleriyle olduğu kadar, Vatan mücadelesine yaptığı katkılarıyla da övgüyü hak eden, vatanı için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan bir kişiliğe sahip olması nedeniyle örnek alınacak bir sevgi ve dava adamı olmuştur.

O’nun yazdığı İstiklal Marşı, parçalanmış, darmadağın edilmiş, yok olmak üzere olan bir milletin, yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır.
81. yıl önce kaybettiğimiz, ölümünden sonra bile, hâlâ yeri doldurulamamış olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 81. yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim