Öğrencilerin yaz tatillerini hem eğlenerek hem de öğrenerek, verimli şekilde geçirmelerini sağlayan Yaz Okulu ve Doğa Kampı programları, dini eğitimlerle birlikte içerisinde çeşitli spor aktivitelerini de barındırıyor. Geçmiş eğitim ve öğretim yılının stresini atarak gelecek döneme motive olan öğrenciler programlara yoğun ilgi gösteriyorlar.

Ortaokul öğrencilerine yönelik İstanbul’un 39 ilçesinde bulunan 42 okulda, yaklaşık 10 bin öğrencinin katılımı ile 28 Temmuz’a kadar sürecek Yaz Okulu ve lise öğrencilerine yönelik Edirne Keşan’daki doğa ile iç içe kamp alanında her hafta yaklaşık 1000 öğrenciyi misafir ederek 28 Ağustos’a kadar devam edecek Doğa Kampı programlarından öğrenciler kadar veliler de memnun. Doğa Kampı ve Yaz Okulu programlarının her aşaması ve çocuklarının durumu ile ilgili TÜGVA İstanbul İl Yönetimi’nden bilgi alan veliler, çocuklarının yazı verimli bir şekilde geçiriyor olmalarından dolayı memnuniyetlerini yöneticilerle paylaşıyorlar.

Doğa kampında gerçekleştirilen Açık Hava Söyleşileri’ne ise her gün alanında uzman ve tanınmış isimler konuk oluyor. Geçtiğimiz haftanın misaifleri ise şöyleydi: 10 Temmuz Pazartesi TÜGVA Mütevelli Heyeti üyesi Salih EĞRİDERE, 11 Temmuz Salı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, 12 Temmuz Çarşamba günü Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı TURUNÇ ve 13 Temmuz Perşembe günü ise TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Sn. Bilal ERDOĞAN kamp alanında yaptıkları söyleşilerde gençlerle tecrübelerini paylaştılar.

Yaz Okulu ve Doğa Kampı programlarını bizzat yerlerinde, öğrencilerle vakit geçirerek takip eden TÜGVA İstanbul İl Temsilcisi Fatih COŞAR, “Yaz Okulu ve Doğa Kampı programları gençlerimizin tatillerini evde televizyon izleyerek ya da bilgisayar oynayarak geçirmek yerine akranlarıyla birarada, hem eğlenerek hem de öğrenmeye devam ederek geçirdikleri verimli programlar olarak devam ediyor. Gençlerimizin ilgisi, velilerimizin ise evlatlarının emin ellerde olduklarını ifade eden memnuniyetlerinden dolayı son derece mutluyuz.” şeklinde konuşarak görüşlerini aktardı.

Editör: TE Bilisim