Sanatseverleri, usta şairlerimiz Nazım Hikmet ve Cemal Süreya’nın da bir dizi etkinlikle anılacağı ocak ayı programı kapsamında, konserler, tiyatro oyunları, sergiler ve söyleşiler bekliyor.
Ocak ayı etkinlikleri kapsamında ünlü şair Cemal Süreya, doğum günü olan 9 Ocak’ta TSKM’de bir dizi etkinlikle anılacak. Bu kapsamda ilk olarak, Tiyatro Gerçek tarafından sahnelenen, Cemal Süreya’nın şiirlerinden ve bazı düzyazı metinlerinden oluşan, müziğin şiirlere eşlik ettiği tek perdelik bir gösteri, tiyatro severlerle buluşacak. Yine aynı gün “Cemal Süreya için Sevda Sözleri” adlı bir anma paneli düzenlenecek. Panel kapsamında, moderatörlüğünü şair Metin Altıok’un kızı CHP PM Üyesi Zeynep Altıok Akatlı’nın yapacağı “Genç Kuşak Şairler Cemal Süreya için Buluşuyor” adlı bir söyleşi düzenlenecek. Söyleşiye Onur Behramoğlu, Kaan Koç ve Mehmet Altun katılacak. Aynı zamanda piyanist İklim Tamkan tarafından “Şiirli Şarkılar dinletisi” yapılacak.

“MAVİ GÖZLÜ DEV” UNUTULMADI

“Serkan Boran ile Müzikli Sohbetler”in bu ayki konukları, ses ve saz sanatçısı Özlem Özdil, kaval sanatçısı Sinan Çelik, Ermeni duduk sanatçısı Suren Asaduryan ve tiyatro sanatçısı Mehmet Çevik olacak. 11 Ocak’ta ise, Nihat Mürşitpınar’ın Karagöz gösterisi, çocukların beğenisine sunulacak. Öte yandan TSKM’de “Mavi Gözlü Dev” mahlasıyla bilinen ünlü şairimiz Nazım Hikmet’in 113’üncü doğum günü etkinlikleri kapsamında iki etkinlikle anılacak. İlk olarak 13 Ocak’ta, düzenlemesini Metin Coşkun’un, yönetmenliğini Orhan Aydın’ın üstlendiği ve Nazım oyuncularının sergilediği “Onlar ki...” adlı tiyatro oyunu sahnelenecek. 15 Ocak’taysa Hasan Yükselir’in verdiği bir konserle Nazım Hikmet anılacak.

ZÜBÜK’TEN VAN GOGH’A…

TSKM’de Tiyatro etkinlikleri kapsamında, Nar-ı Bela, ünlü Türk ressamı Fikret Mualla’nın hayatından kesitleri içeren El Bohem, Aziz Nesin’in ünlü eserinden Nedim Saban Tiyatrosu tarafından uyarlanan Zübük, dünyaca ünlü ressam Van Gogh’un hayatını anlatan Van Gogh izleyicilerle buluşacak. Yine çocuk tiyatrosu kapsamında, Denizci Sinbad, Sevimli Dinazor, Mıknatıs Çocuk, Tatlı Rüyalar, Gizemli Yolculuk ve Çık Dışarıya Oynayalım adlı oyunlar sahnelenecek.  

İDİL BİRET SAHNE ALACAK

Konser etkinlikleri kapsamında ise İlter Murat Türk Müziği Topluluğu, Sadık Gürbüz, Hümanist Şair Dedocan, dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret, Cengiz Özkan-Muharrem Temiz, Mehmet Polat Trio, Golden Horn Brass, Modern Folk Üçlüsü, Metin & Kemal Kahraman, Kırıka ve Laterna, Yinon Muallem-Guy Mintus ortak projeleri Off Lines ile müzikseverlerle buluşacak. Ayrıca 29 Ocak’ta şair Sunay Akın, çocuk eğitimiyle ilgili anne ve babalarla “Hayallerin Ayak İzleri” adı altında bir söyleşi gerçekleştirecek. 
 
Editör: TE Bilisim