Genelkurmay’ın haftalık basın bilgilendirme toplantısında, yine önemli mesajlar vardı.. Bu haftaki brifingte 3 nokta dikkat çekti..

"TEZKERE UZAMAYACAK" HABERİNE YALANLAMA

Çarşamba günü Sabah gazetesi, Kuzey Irak'a yönelik sınırötesi operasyonlar için TSK'ya verilen tezkerenin süresinin uzatılmayacağını iddia etmişti.Haber hükümeti kızdırdı.. Haberi yapan muhabir kovuldu.

SINIR ÖTESİ OPERASYON SİNYALİ

Ve bugün, Genelkurmay birifinginde bu konu hakkında da açıklama yapıldı: "Tezkere süresinin uzatılmasıyla ilgili talebimiz 14 Eylül 'de Başbakanlık'a gönderildi"

1 MİLYAR DOLARA FÜZE ALINACAK

Geçtiğimiz hafta oldukça tartışılan uzun menzilli hava savunma füze sistemine ilişkinde tartışmalara açıklık getirildi.

Proje maliyetinin 7.8 milyar dolar olmadığı, 1 milyar dolar olduğu ve bu ödemenin de tek seferde değil, 6 yılda yapılacağı belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı iletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Türkiye'nin, uzun menzilli hava savunma füze sistemi temini kapsamında yaklaşık maliyeti 1 milyar dolar civarında dört batarya tedarik etmeyi planladığını, bu füzelerin belli bir ülkeye karşı olmadığını söyledi.

HAMİT GEYLANİ'NİN SKANDAL SÖZLERİ

DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani’nin “Türkiye’nin başında üç bela var. Başbuğ, Baykal ve Bahçeli. Her nedense bu üç bela da ‘B’ harfiyle başlıyor” sözleriyle ilgili olarakta bu açıklamaların suç unsuru oluşturduğu ve savcıların harekete geçtiği kaydedildi.

Editör: TE Bilisim