Donald Trump'ın, Doğan Grubu ve Taşyapı ile Mecidiyeköy'ün göbeğinde ortaklaşa başlattıkları Trump Towers'ta tuhaf gelişmeler yaşanıyor. 39 katlı çift kulede dairelerin her biri milyon dolarlarla ifade ediliyor.

Kabası biten inşaatın projeden çok farklı yapıldığı iddia ediliyor. İnşaat bittikten yeni halini onaylatmak için ilginç bir yöntemin denendiği belirtiliyor. Bu şok iddia Sabah yazarı Sevilay Yükselir'e gönderilen esrarengiz ihbar mektubunda yazılı.

İddiaların doğru olup olmadığını araştıran Yükselir, elde ettiği bilgilerle söz konusu örtüştüğünü söylüyor. "Trump Towers'ta neler oluyor?" diye soran Yükselir, bugünkü köşesinde o mektubu okurlarıyla paylaştı:

"Trump Towers projesi imzalanan anlaşma gereği zor durumda. Ofis kullanımına dönülmesinden sonra otopark alanlarının eski duruma göre inşa edilmesinden dolayı imar mevzuatına göre bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne baskı yapılarak yeni avan proje onaylatılmaya çalışılıyor.
Bu projede her türlü imkân verilmesine rağmen Doğan Holding ve ortakları tarafından daha fazlası isteniyor. Bilindiği üzere 22 dönümlük arazide imar planlarındaki spor ve okul alanları kaldırılarak 260 bin metrekarelik inşaat izni verilmişti. Bölgenin bütün dengelerini altüst eden projede Doğan Holding baskılarla daha fazla kazanımlar kazanmaya çalışıyor.

Projenin onayını müteakip, neredeyse kaba inşaatı biten, projede olmayan ofis bloku için avan proje tadili Büyükşehir İmar Müdürlüğü'nde tasdik bekliyor. Eğer inşaata hiç başlamamışken tadilat istenseydi onayı mümkündü. Ancak inşaatı biten projede yapılmak istenen tadilat imar yönetmeliğine, otopark yönetmeliğine aykırıdır. Trump'a verilen sözler imar planı onayı ile olabilecekken, kâğıt üzerinde tutturulmaya çalışılmaktadır. Trump tanıtımında ofis blokundan bahsedildi, ancak projenin resmi konumu residence+konut+çarşıdır. İşi resmiyete kavuşturmak için ilginç bir yönteme başvurdular.

Yeterli olmayan otopark katları için, sığınak ve ortak alanları kâğıt üzerinde otoparka dönüştürerek Büyükşehir İmar Müdürlüğü'nden onaylatmaya çalışıyorlar. Baskı aracı olarak da Büyükşehir Belediyesi ile her zaman arası iyi olan Taşyapı İnşaat'ı kullanıyorlar.

Sormak lazım. Kaba inşaatı biten ve bu aşamada tadilat projesi onaylatılmak istenen inşaat hangi projeye göre yapılıyor? Bu güne kadar kâğıt üzerindeki projesine aykırı süren inşaatta İBB ve Şişli Belediyesi bu usulsüzlük ile ilgili nasıl bir işlem yaptı? x

Tadilat projesi henüz onaylanmayan bu inşaatın kabası bittiğine göre bu durum binanın ruhsat projesine aykırı yapıldığının kabulü değil midir? Kaba inşaatı bitmiş projede neyin projesi onaylatılmak isteniyor? Ruhsat projesine aykırı olan bu hususları onaylamak suç değil midir?"

Editör: TE Bilisim