TRT1'in haftalar öncesinden duyurduğu Mescid'i Aksa'dan Miraç Kandili canlı yayını başladı. Fakat canlı yayınla ilgili TRT'ye eleştiriler yağıyor. Sebebi ise, Mescid-i Aksa yerine Kubbet'üs Sahra'nın gösterilmesi...

TRT'nin Miraç Kandili dolayısı ile yaptığı özel canlı yayın da Kubbetüs Sahra'yı Mescid-i Aksa olarak göstermesi izleyicilerin tepkisini çekti. TRT'nin Ankara Genel Müdürlüğü'ne yüzlerce şikayet telefonu gelirken, izleyiciler TRT İstanbul televizyonunda ise şikayet için muhatap bulamıyor.

TRT'nin MEscid-i Aksa olarak Kubbetüs Sahra'yı göstermesine tepki gösteren izleyiciler Ajans5'e de tepkilerini maille göndererek, TRT'nin İsrail'in yıllardır oynadığı oyuna alet olmasından dolayı rahatsızlıklarını dile getirdi.

Bilindiği gibi Mescid-i Aksa'yı yıkmak isteyen İsrail'in yıllardır, Kubbetüs Sahra fotoğraf ve görüntülerini Mescid-i Aksa olarak dağıtıp, Müslümanların Mescid-i Aksa bilgilerini değiştirmeye çalışıyor.

TRT'nin Kudüs'ten yaptığı canlı yayında Mescid-i Aksa yerine Kubbetüs Sahra'yı göstermesi de izleyicilerin tepkisine yol açtı..

Ajans5 Özel Haber
Editör: TE Bilisim