Trafikte ki seyyar satıcılar tehlike oluşturuyor!
 
CHP İstanbul İl Genel Meclis Üyesi Ali Rıza Yıldırım hazırladığı yazılı önerge ile İstanbul trafiğinde seyyar satıcılık yapanlara dikkat çekerek; Trafikteki seyyar satıcıların araç sürücülerinin dikkatlerini dağıttığını, sattıkları gıdaların ambalajsız ve sağlığa zararlı olduğunu, elektronik malzemelerin oldukça kalitesiz ve bozuk olduklarını ve bu olumsuzluklara dur denilmesi gerektiğini söyledi.

2010 yılı Kasım ayı birleşiminde önergesi oy birliği ile Genel Sekreterliğe havale edilen CHP’li Yıldırım önergesi ile ilgili şu açıklamaları yaptı;
Seyyar satıcılar aniden giden aracın önüne çıkıyor
“Malum İstanbul nüfusu ve trafiği ile çok yoğun olan bir kent. Bu yüzden trafikte özellikle sabah işe giderken, akşamda işten dönerken büyük oranda aksamalar ve yollarda beklemeler oluyor. Trafiğin oluştuğu yerlerde bazen yoğunluktan, bazen kırmızı ışık yandığında, bazen de olan kazalar ve yol daraltma çalışmaları neticesinde çoğumuzun alıştığı gibi arabaların arasına aniden girerek sürücülere yiyecek, içecek, oyuncak ve diğer eşyalar satmaya çalışan satıcılar bir bakımdan olumsuzlukların meydana gelmesine sebep oluyor.

 Bir kere arabalar daha seyir halinde yavaşlamaya başlarken yer kapmak için koşuşturan satıcılar ciddi kazlara sebep olmakta daha sonrasında sürücülerin dikkatini dağıtacak gürültüler çıkarmakla sağa sola koşuşturmakta alış veriş sırasında yaşanan beklemelerde trafiğin daha da durmasına sebep olmaktadır”
Satılan gıdalar ve malzemeler ambalajsız, menşei belli olmayan sağlığa zararlı, çabuk bozulabilen ürünlerdir “Bir de çok önemli olan bir şey bu satıcıların satmak için getirdiği gıdalar ve diğer ürünler ambalajsız standart dışı hijyenik olmayan ya uzak doğu malları, menşei belli olmayan sağlığa zararlı çabuk bozulabilen ürünlerdir.


Trafiğin içinde meydana gelen gürültü patırtılar, sağa sola koşuşturmacalar açıkta satılan gıda ve diğer ürünlerin elden ele dolaştırılması neticesinde meydana gelen gürültüler 2010 dünya kültür başkenti olan İstanbul'umuza hiç yakışmamaktadır”
“Bu olumsuz durumları nasıl giderebilir veya azaltılabilir konusunda meclisimizin çalışmalar yapması gerekir”
“Sonuç olarak İstanbul’da trafiğin yoğun olduğu saatlerde, kırmızı ışıklar yandığında çevre yolları ve büyük caddelerde ortaya çıkan satıcılar hem trafik kazalarına sebep olmakta, hem trafiğin aksamasına neden olmakta, hem de halk sağlığını bozacak güvensiz gıdalar satmaktadırlar. Bu durum İstanbul’umuza yakışmayan çirkin görüntüler oluşturmaktadır.

Bu olumsuz durumları nasıl giderebilir veya azaltabilir konusunda çalışmaların yapılması için gereğinin yapılmasını yüce meclisimizden arz ederim”
 
İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim