MÜJDE TRAFİK SİGORTA FİYATLARINDA BEKLENEN İNDİRİM GELDİ…HEMEN SİGORTALARIMIZI YAPTIRALIM …

Sevgili vatandaşlarımız son yıllarda yılan hikayesine dönen trafik sigorta fiyatlarında beklenen müjde geldi nihayet.Devlet hazine eliyle Trafik sigorta fiyatlarına geçtiğimiz 12 nisan 2017 itibariyle tavan fiyat uygulaması getirdi.Bu uygulamadan sonra fiyatlar ortalama olarak iller bazında %30-%40 hatta %50 ye varan indirimler ile birlikte aşağı çekilmiş oldu. Vatandaşlarımızın doğru bir şekilde yetkili kişilerce bilgilendirilmesinde fayda vardır.

Devlet sigorta şirketlerine son bir iki yıldır fiyatlarda indirime gidiniz taleplerine rağmen, bunu dikkate almayan şirketler için nisan ayı içinde yeni bir yönetmelikle tavan fiyat uygulamasına geçmiştir.

Burada nisan ayının 12.sinden önce yapılan trafik sigortalarında herhangi bir şekilde iptal iade işlemi geriye dönük asla olmayacaktır ibaresi de mevcuttur.yani bu tarihten önce yaptıranlar geriye dönük ödediklerin primlerin iadesini alamayacaklardır. Serbest piyasa ekonomisinin var olduğu bir ülkede bu müdahale çokta iyi bir algı bırakmadı çoğu yabancı sermayeli olan şirketler nezdinde.

Devletin vatandaşın lehine olan bir konuda özel sektör şirketlerine müdahale etmesi tabi ki beraberinde bazı hamleleri yapmasına neden oldu şirketlerin . O günden sonra sektörde vatandaşları ve sigorta acentelerini zora sokacak bir sürü yaptırımlar yapmaya başladılar .

Ortalama piyasada 25-30 şirket varken trafik sigortası kesen ,şuan bu sayı 3-5 civarına kaldı çoğu bu fiyatlara sigorta kesmem diyor,Mesela kredi kartına taksit olayını kaldırdılar. Tabi ki teknik olarak bir sürü daha sıkıntı çıkarıyorlar onlarda acenteleri zora sokan uygulamaları…


Devletin bütün çağrılarına rağmen fiyatları aşağı çekmeye yanaşmayan sigorta şirketleri artık devletin dediği fiyattan satmak zorunda kaldılar.Buna uymayan sigorta şirketlerine devlet cezai müeyyide uygulayacağını açıkladı.Vatandaşlar olarak sigorta kesmeyen sigorta şirketini hazineye şikayetiniz halinde her şikayet başına belli bir miktar ceza kesileceğini duyurdu.Buna rağmen cezayı göze alan şirketler devletle bir nevi inatlaşma haline girdiler halen sistemlerini düzeltip sigorta kesmemek konusunda ayak diretiyorlar.

Gerekirse cezayı öderiz lakin bu fiyatlara yapmayız havasındalar.Maddi olarak kar marjı düşeceğini düşünen şirketler tavan fiyat uygulamasından zarar edeceğini öngörüyorlar ve bu sisteme ayak uydurmamakta direniyorlar.Yani Devlet tarafı bunlara 100 kazanacağınıza 10 kazanın vatandaşıda mağdur etmeyiniz diyor.

Günümüz itibariyle şuan sigorta kesmemek için sistem alt yapılarını düzeltmeyen şirketlerin gerekirse ruhsat iptaline kadar gidecek bir sürecin bizi beklediğini söylemekte yarar var.Bakalım önümüzdeki süreçte ne gibi adımlar atılacak bu konu hakkında vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için.

Son olarak şu konuyu da belirtmekte çok fayda olacağını düşünüyorum.Herhangi bir sigorta yaptıracağınız zaman (trafik sigortası- kasko -konut -dask -sağlık ) mutlaka ve mutlaka bir acenteyi tercih etmenizi öneririm.

Nedenine gelince hem satış anında sıcak göz teması kurmanız ,sıcak bir ortamda çayınızı yudumlarken aynı anda fiyatlarınızda indirimli bir şekilde poliçeyi satın almanızı sağlayacaktır.Satış sonrası hizmetler konusunda acenteyi 7/24 saat istediğinizde arama şansına sahipsiniz, lakin farklı bir dağıtım kanalından sigorta yaptırdığınızda(internet- banka) akşam saat 17:00 dan sonra kaza anında sizinle ilgilenecek karşınızda bir muhatap bulamayacaksınızdır.

Ayrıca günümüz internet çağında karşı tarafta sanal olarak kredi kartını verdiğiniz kişilerin kim olduğunu bilmediğiniz için mağduriyet yaşamamanız noktasında acente sizin için en güvenilir yoldur.Hizmet kalitesi noktasında bilgi ve tecrübesiyle sizlere eşsiz bir sunum yapacaktır sigorta acenteleri.


Fiyatlarda böyle düşmüşken lütfen sigortalarınızı yaptırınız ve mağduriyet yaşamayınız.Ne demiş atalarımız ‘’Ekmeği ekmekçi den al kenarı yanık olsun’’.hepinize mutlu sağlıklı kazasız günler diliyorum.Sürçi-lisan ettimse affola.
[email protected]

Sigorta Danışmanı;  Alim Özdemir   

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim