Torundan Ecdad’a Selam  

Zeytinburnu Belediye başkanı  Murat Aydın 10 yıl önce Çanakkale şehitliğine Zeytinburnu halkını  götürmeye başladığı zaman birçok kişi bu projenin kısa sürede dalga dalga diğer yerel yönetimlere de ilham kaynağı olacağını tahmin edemezdi. 

İstanbul Times Haber Merkezi /ÖZEL HABER  

Sosyal belediyecilik konusunda orjinal projeleri hayaya geçirmeye devam eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın bu kez de Çanakkale şehitlik ziyareti gibi ilgi uyandıracak  “Kuruluştan Kurtuluşa! Bilecik Söğüt Gezisi “adı altında muhteşem bir gezi programı düzenleyerek Zeytinburnu halkına farklı duygular yaşatmaya devam ediyor. 

Torundan Ecdad’a Selam  

Şeyh Edebali’nin Osmanlı Devleti Kurucusu ve damadı Osman Gazi’ye yaptığı vasiyette söylediği ” Ey oğul, artık beysin! Bundan sonra öfke bize, uysallık sana. Güceniklik bize, gönül almak sana. Suçlamak bize, hoş görmek sana. Anlaşmazlıklar bize, adalet sana. Haksızlık bize, bağışlamak sana”… Diye başlayan vasiyeti tarihi bilgileri az çok olan hereksin malumudur.   Belediye Edebali’nin vasiyetinin de arka kapakta yer aldığı çok yararlı ve cici bir rehber hazırlayarak her katılımcıya başka materyallerle birlikte şık bir poşetin içinde takdim ederek Belediye’nin bahçesinde her gün 2 otobüs ile 90 kişi sabah 0.7’de yola çıkarak aynı gün gece 10.30 civarında ilçeye dönüş yapan halk ecdadını ziyaret edip hayır dua ettiği için çok mutlu ve mesut bir şekilde evlerinin yolunu tutmaları görülmeye değer.

Nasıl  Katılacaksınız?

Zeytinburnu belediyesinin yaklaşık olarak bir ay önce başlatarak başarılı bir şekilde bugüne kadar uyguladığı çalışma ile binlerce kişi’nin Osmanlı’nın kuruluş aşamasını tamamladığı yerlere taşıdı. 

Binlerce vatandaşı tur şirketlerinin verdiği hizmetten farksız bir şekilde tek kuruş para vermeden yararlanılan programa katılabilmek için Belediye beyaz masa’ya kayıt yaptıranlar içinde sıra gelen 90 kişi her gün Kuruluştan Kurtuluşa! gezilerine katılıyor. 

Gazete Sahipleri Söğüt’te  

Belediye Başkanı Murat Aydın’ın özel daveti ile merkezleri Zeytinburnu ilçesinde olan gazete sahipleri’nin de katıldığı gezinin bu seferki  ziyaretçilerinden birisi de Gazetemiz  imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner’di.Çetiner yaptığı açıklamada tarihi konulara çok merakı ve ilgisi olduğunu,yıllar önce Osmanlı padişahları albümü hazırlayacak kadar Osmanlı tarihine ayrı bir ilgisi olduğunu belirti.

Çetiner Kitaplarda okuduğu kişileri ve yerleri bizzat yerinde görüp dokunmanın çok farklı bir duygu olduğunu ifade ederek Belediye başkanı Murat Aydın  ve emeği geçen ekibine çok teşekkür ediyorum dedi. 
 

Murat Başkan’dan Gazetemize Özel Mülakat  

Geçen Cumartesi Sabah 6.45 de başlayan ve Zeytinburnu kaymakamı Mustafa Dündar başta olmak üzere ilçe protokolü’nün hazır bulunduğu Kuruluştan Kurtuluş’a Bilecik Söğüt gezisi sonucunda gazetemiz imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner’e özel açıklamalarda bulunan Murat Başkan şunları söyledi, ..Belediye olarak başbakanımızın bizlere talimatı olan halkımızın gönlüne de hitap edecek çalışmalarda  yapın dediği malumdur.Biz de daha önce Çanakkale şehitliğine on binlerce insanı götürdük.Sizin de bugün yerinde gördüğünüz gibi Kuruluştan Kurtuluşa Bilecik Söğüt Gezisi’ne 5.000 kişiyi götürmeye hedefliyoruz.Beyaz masamıza çok kısa sürede bu  oranda kayıt yapıldı.Şu an yoğun talep var belki şartlarımızı zorlayarak bu oranı % 20 artırabiliriz dedi.

Aynı  program’da hem Kuruluş safhasını  hem de I.ve II. İnönü harplerinin yapıldığı yerleri de misafirlerimize gezdirerek Bilecik ve Söğüt yöresinin Türk tarihi içindeki önemine dikkat çekmek istediklerine söyledi. Başkan Aydın konuşmasının devamında ise insanlarımız kendi başlarına buralara gelip ziyaret yapmak isterlerse kişi başı en az 200 TL ödeme yapmak zorunda kalırlar. Biz ise yaptığımız program ile insanlara bir kuruş harcama yaptırmıyoruz. Bize kişi başı maliyeti de 50 liradan daha düşük olduğunu söyleyebilirim dedi. Aydın konuşmasını şu sözlerle tamamladı, Bizim yaptığımız bu çalışmaları sizler gazetelerinizde neşrederseniz inanıyorum ki öteki belediye başkanı arkadaşlarımızı da bu işe sahip çıkarak yüz binlerce halkımızı buralara hep beraber taşımış olacağız dedi. 

Ak Parti İlçe Başkanı Bahattin Ünver’de Kısa bir Açıklama Yaptı 

Ünver böyle bir çalışma yaparak ilçe halkının Ecdadı ile buluşmasını sağlayan belediye başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum dedi. Bahattin Ünver daha önce Bizleri Çanakkale’ye götürüp orada şehit olan dedelerimize hayır dua etmemize öncülük yapan başkan Murat Aydın’ın bu kez de Osmanlı’nın Kuruluş safhasını tamamladığı yerleri bize gezdirmesi ve dua etmemize öncülük ettiği için kendisini can-ı gönülden kutluyorum dedi. 

Kimler Katıldı ? 

Zeytinburnu Kaymakamı  Mustafa Dündar,Belediye başkanı Murat Aydın,Ak Parti İlçe başkanı Bahattin Ünver,İlçe Emniyet Müdürü Sezgin Öndem,Milli Eğitim İlçe Müdürü Basri Özbay,şube müdürleri,Merkez efendi mahalle Muhtarı Necdet Baykan(Öteki Muhtarlar katılmadı)Halkla ilişkiler ve kültür Müdürü Mustafa Aydın,Başkan yardımcıları,Gökhan Kasap,Zafer Alsaç,Basın danışmanı İsmail Uluhan, Dernek başkanları,İstanbul Times gazetesi imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner,Zeytinburnu haber gazetesi yazı işleri Müdürü Taylan Demirelli,Zeykent Gazetesi sahibi Mehmet Alpay başta olmak üzere ilçe protokolünden 90 kişilik ekip’in katıldığı gezi muhteşem bir şekilde belediye önünde herkesin başkan Aydın’a teşekkür etmesi ile sona erdi. 

 İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim