MAREV (Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı) tarafından Ataşehir’deki genel merkezinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Kadircan Kenkinbora, toplumsal yozlaşmanın hem hukuk hem de demokrasiyi işlemez hale getireceğini söyledi.

İstanbul Times Haber Merkezi /Sadettin Aygüler 

Prof. Dr. Keskinbora tarafından verilen, "TOPLUMSAL YAŞAMDA AHLAK VE ETİK İLİŞKİSİ" konulu konferansta önce ahlak, etik ve hukuk tanımları yapıldı. Daha sonra Prof. Keskinbora, bu üç kavramı birbiriyle karşılaştırmalarını yaptı, benzerlik ve ayrımlarını vurguladı. Keskinbora, etik çeşitlerini anlattıktan sonra meslek etiklerinden en önde gelen Tıp Etiğini örneklerle anlattı. Son bölümde “Kamu Yönetimi Etiğine” değinen Prof. Keskinbora, kamuya ait otorite koltuklarının toplum tarafından bu yöneticilere "emanet" edildiğini, yöneticilerin sadakat, dürüstlük, saydamlık ve hesap verebilirim ilkeleriyle hizmet etmek zorunda olduklarını, aksi davranışların hem etik hem de hukuk ihlalleri olduğunu vurguladı.

Prof.Dr Kadircan Keskinbora, etik davranmamak sonucunda hem kişisel hem kurumsal hem de toplumsal itibar kaybı ve bununla birlikte bilimsel, yönetimsel, politik ve en sonunda toplumsal yozlaşma oluşacağını örneklerle anlattı. Prof. Dr. Keskinbora, toplumsal yozlaşmanın da hem hukuk hem de demokrasiyi işlemez hale getireceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim