Bilkent Turizm A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Bilkent Kültür Girişimi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü işbirliğiyle Topkapı Sarayı'nda 21'inci kültür ürünleri satış mağazasını açtı.

Habertürk gazetesinin haberine göre, Topkapı Sarayı dış avlusunda, mağazanın açılışından ötürü düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Kültür Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, müzelerde hizmet kalitesini arttırmanın iki yolu bulunduğunu, bunlardan birinin satış noktaları, diğerinin de kafeler olduğunu söyledi. 2008'de başlattıkları çalışma ile 21 müzede 36 satış mağazası açtıklarını söyleyen Yılmaz, "Topkapı Sarayı Müzesi bu projenin önemli merkezlerinden birini oluşturuyor" dedi.

4 BİN ÇEŞİT ÜRÜN VAR

Bilintur CEO'su Orhan Hallik de, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği içinde hayata geçirilen proje sayesinde kültürel varlıklarımızın korunması ve tanıtılması için kaynak yaratılacağını, böylece kültür turizminin gelişeceğini aktardı. Hallik şunları söyledi: "Mağazalarda geleneksel Türk el sanatı ürünleri, replika, yayın, lokum, Türk kahvesi, fındık ve hatıra eşyaların satışı da yapılıyor. ürün çeşidi 4 bini aştı. Bunu yıl sonuna kadar 10 bin çeşide ulaştırmayı hedefliyoruz."

Editör: TE Bilisim