İstanbul’da yaşanan Sel Felaketine ve su baskınlarına yönelik siyasi kanatlardan açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı tarafından yaşanan “Sel Felaketi” hakkında İlçe binasında basın toplantısı düzenlendi. İlçe binasında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Başkanı :Özgür Karabat, İlçe Sekreteri:Cemal Solmaz, İlçe Eğitim Sekreteri:Cemalettin Kaya, Gençlik Kolları Başkanı :Özgür Kılıç İl Genel Meclis Üyesi:Evrim Solmaz Decker, Başakşehir Belediyesi Meclis Üyesi:Kazım Özeren Ve Serdar Bayraktar, Ziya Gökalp Mahalle Temsilcisi Mehmet Aydoğdu Ve Mahalle Sakinleri

Şahintepe Ve Güvercintepe Mahalle Temsilcileri, Başakşehir Mahalle Temsilcisi Tolgay Ayvaz ve vatandaşlar katıldı. 

İlçe Başkanı Özgür Karabat, yaşanan felaketin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirerek Başakşehir’de yaşanan can kayıpları ve su baskınına uğrayan yerler hakkında bilgiler verdi. 

Karabat yaptığı açıklamada şunları söyledi; 

“Yaşamış ve yaşamakta olduğumuz bu afet nedeniyle tüm İstanbul halkına son derece derin üzüntülerimiz bildirir, vefat eden yurttaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara ve tüm İstanbullulara geçmiş olsun dileklerimizi aracılığınızla sunarız. 

Edinilen ilk bilgilere göre, Başakşehir ilçemizde 7 vatandaşımız vefat etmiş 60’a yakın vatandaşımız da yaralanmıştır. 200’e yakın ev ve işyerini su baskınına uğramış bulunmaktadır.  

Böyle bir anda siyasi bir mesaj vermek yaşamış olduğumuz kaygı ve üzüntü verici olaya siyasi yaklaşmak bizim yolumuz yöntemimiz değildir.

Ancak bu tür olayların tekrarlanmaması için objektif bakış açısıyla bugün söylenmesi gerekenlerde söylenmeli.Ancak biz objektifliğimizi korurken İBB  Başkanı Sayın Kadir TOPBAŞ ‘ın açıklamalarına CHP li İlçe belediyelerini  suçlayarak başlamış olması kendi rantiyer belediyecilik anlayışını örtme çabalarından başka bir şey değildir.

 Yaşananlar afet konusunda önlem, uyarı ve müdahalede yerel yöneticilerin başarısız olduklarını açıklıkla göstermektedir.

Böyle bir doğal alaya karşı uygun önlemler alınmamış afete dönüşmesine göz yumulmuştur.

Afete dönüşme riski bu denli yüksek bir doğal olayda olumsuz etkilenebilecekler önceden ve etkin biçimde uyarılmamışlar ve

Yapılan müdahaleler eksik ve gecikmiştir.

Afetin yaşandığı yerler yeni ve bilinmeyen yerler değildir. Daha önce defalarca bu su taşkınları yaşanmıştır.

Su taşkınlarından etkileri daha ciddi sonuçlar doğurabilecek deprem gibi bir afet için gerekli önlemleri almakta olduğunu iddia eden İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bu olayda etkisiz kalması düşündürücüdür. Kentsel altyapı son 15 yıldır yeterli yatırım yapılmamış, su toplama havzalarında yerel yöneticiler ranta ve siyasi çıkara dayalı politikalarını sürdürmeye devam etmişlerdir.  

Ayabama deresi yatağının Basın Ekspres yoluyla buluşma noktasındaki tır garajı, beton santrali ve hurdacılara ait yapılanmaların izinleri İstanbul ve Balkanların en büyük sanayi bölgesi olan İkitelli Organize Sanayi Bölgesi hemen yanında iken sorgulanmalıdır. 

Afetler kader değildir, geldiğimiz durumda var olan iktidarın ve sorumlu belediyelerin ranta dayalı kent politikaları sorgulanmalıdır. İstanbul’un hızla büyüyeceğinden bahsedenlerin, İstanbul’un sağlıklı büyümesi konusunda da sorumlulukları vardır.

Partimiz ilçe örgütü bu yaşamış ve yaşamakta olduğumuz afet nedeniyle tüm İstanbul halkına derin üzüntülerimizi bildirir, vefat eden yurttaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara ve tüm İstanbullu’lara geçmiş olsun dileklerimizi aracılığınızla tekrar sunar, ilçe örgütü olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğimizi bilgilerinize sunarız.”

Editör: TE Bilisim