Bursiyerler hem burs hem tecrübe alıyor

Malatya İzollu Vakfı başkanı Vedat Toy  toplantı sonrası gazetemize şunları söyledi. “1995 yılından bu yana Anne veya babası İzollu’lu olan ve burs ihtiyacı olan bütün öğrencilerimize burs veriyoruz. Bursa’tan daha önemlisi de okulların devan ettiği sürece her ay bursiyerlerimiz ile bir mekanda önce yemek ikram ediyoruz. Akabinde de kendi alanında başarılı olmuş bir insanımız ile bursiyerlerimizi bir araya getiriyoruz.

İstanbul Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu 

Bu ayki konuşmacımız eski Malatya İl Özel idaresi müdürü ve şu an TOKİ başkan yardımcısı olan Sami Er ile bursyerlerimizi buluşturduk. Sami bey öğrencilerimize tecrübelerini aktardı. Yoğun işlerine rağmen bizi kırmayıp davetimize icabet eden TOKİ başkan yardımcısı Sami Er’e teşekkür ederim dedi.

Sami Er mücadele azim şart  dedi

Kürsüye çıkan Sami Er konuşmasına şöyle başladı ”Öncelikle daha önce Malatya’da  il özel idaresinde müdür iken  Malatya’daki İzollu Vakfı’nın Malatya’da okuyan bir bursiyer toplantısına katılmıştım. Orada 15-20 bursiyer vardı. Ben burada da o kadar öğrendi olarak diye düşünmüştüm ama karşımda 200 civarında bursiyer görünce  çok mutlu oldum dedi.

Er daha sonra yaşamından önemli kareler anlatarak kendi zamanlarında üniversite öğrencisi olmanın çok zor  olduğunu vurguladı. Okullar sağcı soldu diye kategorilere ayrılmıştı. Ama bugün çok şükür üniversiteler rahat . Malatya ‘da 3 yıl bakanlık yaptığı akabinde, tekstil işine girdiğini  ama burada istediği başarıyı yakalayamayınca İstanbul’un değişik ilçelerinde uzun süre belediye başkan yardımcısı olarak görev yaptığını. Akabinde Malatya’ya dönüp il özel idaresinde 3 yıl müdürlük yaptıktan sonra bu kez de  Üsküdar’da Belediye başkan yardımcısı olarak görev yaparken  Ankara’da bulunan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) de başkan yardımcısı olduğunu söyleyen Sami Er öğrencilik  döneminizde lütfen kendinizi geliştirin tavsiyesinde bulundu.

İzollu Vakfı Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Adnan Başdemir yörenizi ve dilinizi unutmayın dedi

Vakıf başkanı Vedat Toy’un  Yüksek istişare kurulu başkanımız ve Vakfımızın kurucu başkanı İş adamı Adnan Başdemir’de size kısa bir selamlama konuşması var diyerek sahneye davet etti.

Başdemir bursiyerlere şunları söyledi ”Bir dil bir insandır. Hiçbir zaman dili küçümsemeyin. Bana Kürtçe nerede lazım olacak diyerek ihmal etmeyin. Mutlaka içinizde Kürtçe bilmeyenler vardır.  Size önerim ana dilinizi ve ilçenizi unutmayın”.

Azim ve mücadele ile alakalı bir de anekdot aktaran Başdemir konuşmasına şöyle devam etti ”Bir gün dünya güreş şampiyonasında iki güreşçinin gücü eşitmiş. Uzun süre birbirlerini yenememişler. Birisi artık ben rakibi yenemeyeceğim diyerek pes etmiş. Şampiyon olan güreşçi madalyasını aldıktan sonra rakibinin yanına gitmiş sen bir dakika daha dayanabilseydin beni yenebilirdin. Aramızdaki tek fark benim 1 dakika daha direnmeyi göze almamdı demiş. İşte burada olduğu gibi hayatta sabır edeceksin ve direneceksin başarı eliniz cebenizde gelmez” dedi.

Toplantı konuşmacı Sami Er’e plaket takdimi ile sona erdi.   
     

Kaynak: İstanbul Times  Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim