Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan garaj sahibi İdris Tan Kamer ile avukatı katıldı.
     Duruşmada tanık olarak dinlenilen Mustafa Kale, olay günü garajda olduğunu, suyun birden bire aşırı derecede yükseldiğini belirterek, şöyle konuştu:
     ''Suyun yükselmesi sonucunda garajın yanındaki Basın Ekspres yolunun beton duvarını aşan su yola aktı. Ancak suyun yükselmesi uzun süre devam etmedi, gelen sel suyunun birden bire yükselmesinin imkanı yok. Bir saat kadar yüksek oranda su aktı. Sonra birden azalmaya başladı. Sular çekildiğinde TIR garajının içinde su kaplumbağası, balıklar ve su yılanı gördüm. Bu hayvanların askeri alandaki göletten başka yaşayacağı su kaynağı çevrede yok. Çünkü parkın yanından geçen dere kirlidir ve canlı yaşayamaz.''
     Sanık avukatı Selçuk Tanrıverdi bu sırada söz alarak, mahkemeye belediye başkanının askeri alanda bulunan göletin patladığına dair yaptığı basın açıklamasının yer aldığı 2 adet gazete kupürünü sundu.
     Mahkeme heyeti, TIR parkı içinde yapılan incelemelerin rapor ve fotoğrafların bilirkişi tarafından gönderilmesini, askeri bölgedeki göletin olay öncesi ve sonrasına ait durumunun incelenmesini, basında belirtilen bilgilerin doğruluğun tespit edilmesini, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden istenilen hususlar ile ilgili bilgilerin ulaştırılmasını ve olay yerinde keşif yapılmasını kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.
    
     -İDDİANAMEDEN-
    
     Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, İstanbul'da 9 Eylül 2009 tarihinde yaşanan sel felaketinde İdris Tan Kamer'in sahibi olduğu TIR garajında 2 kişinin öldüğü belirtiliyor.
     İddianamede Kamer'in, ''taksirle birden fazla insanın ölümüne neden olmak' suçundan 3 ile 15 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. 
Kaynak: aa