Hani kıratsiyecilik kalkacaktı ? 

Komünist ve gelişmemiş demokrasilerde her olay için bir belge istenmesi adettendir diye bilinir. Yıllardır Ticari defter tasdiği yapan esnaflar Noterlere gidip kullanmaları zaruri olan defterlerini tasdik ederlerdi. Bu sene kimin hangi gerekçe ile talep ettiği sicil tasdiknamesi almak adeta müslüman'a gavur eziyeti oldu. 


İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber  

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Sayın İbrahim Çağlar üyelerinin yaşadığı sorunları biliyor mu ?

Ticari Defter Tasdiği için Sicil Tasdiknamesi istenmesinin gerekçesi nedir ?

Bu belgenin notere ibraz edilmesinde devletin ne tür bir menfaati var ?

Hangi akıllı bu belge şimdiye kadar istenmez iken bu sene istenmesine karar verdi ?

İnsanların aya gittiği bir yerde defter tasdiği için hiç bir anlamı olmayan belge için yüzbinlerce insanı mağdur etmek neyin nesidir ?

İstanbul Ticaret Odası yetkilileri bu belgeyi isteyen kurumdan gerekçesini sormuşlarmıdır ? Sormuşlarsa ve cevabını almışlarsa cevaptan tatmin olmuşlar mıdır ? 

Eğer bu belgenin alınması zaruri ise ve devletin menfaati var idiyse neden binlerce üyenin saatlerce beklemesine gerek bırakıldı ?

Noter defter tasdiğini yaptığı frma hakkında internet üzerinde istediği bilgiye ulaşma imkanı var iken neden üyeler anlamsız bir ZULÜM ile karşı karşıya bırakılmışlardır ?

İstanbul Ticaret odası sürekli Avrupa'nın en büyük odalarından birisi olduğunu söylüyor. Hiç bir Avrupa ülkesinde defter tasdiği (Varsa tabi) için Odadan belge istiyor mu ?

Bu belgeyi alamadığı için defter tasdiğini, yapamayan firmalara gelecek olan cezadan kim sorumlu olacaktır ?

İTO başkanı sayın İbrahim Çağlar ve yönetimi üyelerine bu zulmü yaşattıkları için özür dilemeyi düşünürler mi ? 

İsminde "TEKNOLOJİ" olan ve Ticaret odalarınında bağlı olduğu bakanlığın Defter dastiği için şart koştuğU SİCİL TASDİKNAMESİ İstenmesi doğru olmadığı gibi şartlarını oluşturmadıkları için esnafı mağdur etmeleri de ayrı bir garabet olsa gerek değil mi ? 

Bu saçma sapan olay için sorulacak daha çok soru var ancak şimdi bu kadarı ile yetinelim.


NOT: Haber'de kullanılan FOTO 30.12.2013 tarihi Saat :12.35 de İTO PERPA şubesinde çekilirken 625 Kişi sırası numarası alıp beliyordu. 

İstanbul Ticaret Odasınca sorularımıza cevap alırsak aynen yer vereceğiz.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)








Editör: TE Bilisim