Atatürk Havalimanı’nda uçağa bindiği sırada görevli hostes Kabin Amiri Filiz Demir ile yaptığı tartışma sonucu elinden ısırınca polisler tarafından kelepçelenerek uçaktan indirildi.

THY’nin TK-001 sefer sayılı uçağı ile Amerika’ya giden Özbek vatandaşı Tulkın Rahmanov yanında kız arkadaşı Zarifa Muhittinov’la birlikte saat 10.30’da uçağa bindi. Aklı dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen Tulkin Rahmanov uçak içindeki hareketleriyle ve yüksek sesle konuşmasıyla diğer yolcuları rahatsız etti.

Rahmanov’un dengesiz hareketleri üzerine THY Kabin Amiri Filiz Demir yolcuyu yerine oturması ve sessiz olması için uyardı. Buna karşılık Tulkin Rahmanov hostes Filiz’e saldırdı.Bu arada elini ısırdı. Bunun üzerine hostes Kaptan Pilotuna başvurarak uçağa polis istedi. Atatürk Havalimanı Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay üzerine uçağa girerek saldırgan Tulkin Rahmanov’u kelepçeleyerek gözaltına aldı. Rahmanov’la birlikte yanındaki kız arkadaşı Zarifa Muhittinova’da uçaktan alındı.

Hostes Filiz’in şikayetçi olması üzerine Türkiye’den çıkış yaptıkları için pasaportlarındaki çıkış damgası iptal edilen Tulkin Rahmanov ve kız arkadaşı Zarifa Muhittinova ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldüler. Özbek yolcuların daha sonra Adliyeye gönderileceği bildirildi. Bu arada olay nedeniyle saat 11.00’de kalkması gereken THY’nin TK-001 sefer sayılı New York uçağı da bir buçuk saatlik bir gecikmeyle 12.30’da kalktı.

Editör: TE Bilisim