Ortak sınav nedir?

Teog, öğrencilerin temel eğitimden ortaöğretime geçiştir. Bu yüzden teog sınavına girerler ve altı ders olmak üzere iki dönem on iki ortak dersten sınava girerler. Ortak sınav ise ortaokulların sekizinci sınıfında matematik, fen ve teknoloji, din kültürü, Türkçe, İnkılap tarihi ve yabancı dil dersleri için dönemsel olan sınavlardan iki yazılısı olan derslerden birincisi ve üç yazılısı olan derslerden ikincisi olarak her dönem merkezi sistem ile yapılan sınavlardır.

Teog puan hesaplamasında neler yapılır?

·        Sekizinci sınıf öğrencileri için hayati önem taşıyan teog sınavında puanınızı hesaplamak istiyorsanız internet üzerinden teog puan hesaplaması yapabilirsiniz.

·        Teog puanı hesaplarken basit bir formül kullanabilirsiniz. Bu formül ise girilen altı adet dersten yapmış olduğunuz doğru sayıları toplam geçerli soru sayısına bölünür ve 100 ile çarpılır.

·        Bu puanlar ağırlıklandırılarak toplanır ve Ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanmış olur.

 

Puan hesaplaması için tıklayınız

Sekizinci sınıf öğrencilerinin en önem vermesi gereken aslında teog puanı değil teog yerleştirmeye esas puanıdır. Birinci ve ikinci dönem teog puanı hesaplarını yaparak bu puanlarınız ile teog yerleştirme puanınızı hesaplayabilirsiniz.

 

Editör: TE Bilisim