Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan şebekenin tuzağa düşürmek istedikleri kişileri ikna etmek için kullandıkları yöntemler dehşete düşürüyor. 
Aydın Didim’de yaşayan emekli Osman Gürbüz, iki yıl önce kimlik kartını kaybetti. Ardından kendisini savcı ve polis olarak tanıtan kimliği belirsiz bazı dolandırıcıların hedefi haline geldi.
TERÖR ÖRGÜTÜ KİMLİĞİNİ ELE GEÇİRDİ DİYEREK KORKUTTULAR
Osman Gürbüz'e telefonla ulaşan ve kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan bazı kişiler, terör örgütünün kayıp kimliğini ele geçirdiğini ve banka hesabına ulaştığını söyledi. 
Dolandırıcılar, sözde örgüt mensuplarının yakalanması için polis ve savcılıkla işbirliği yapması gerektiğini belirterek dolandırıcılık olayı için start verdiler.
BANKA HESABINA PARA YATIRMASINI İSTEDİLER
Polis ve savcı gibi aradıkları Osman Gürbüz’e şüphelilerin yakalanması için verecekleri banka hesabına ilk etapta 50 bin TL yatırılması istendi. Böylelikle hesapta parayı görecek olan sözde örgüt üyelerinin parayı çekmek için bankaya geleceklerini ve bu sırada operasyon başlatarak şüphelilerin yakalanacağını söylediler.
Ancak arayan kişilerin dolandırıcı olabileceğini değerlendiren Osman Gürbüz, yaptığı tüm görüşmeleri gizlice kayda aldı. Ardından arayan kişilerin niyetlerini anlamak için oyunu sürdürmeye devam etti. Arayan kişilere korku ve endişelerini anlatarak konuşturmaya çalışan Gürbüz, şüphelilerin 50 bin talebini 10 bin liraya düşürene dek oyunu sürdürdü.

Telefonda kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtarak tuzağa düşürdükleri kişilerden para sızdıran dolandırıcıların kullandıkları yöntemler dehşete düşürüyor. Tuzağa düşürmek istedikleri kişiyi ikna etmek isteyen dolandırıcılar gerektiğinde 'vur emri' bile vermekten çekinmiyor

Editör: TE Bilisim