Avustralya Polisi tarafından yapılmış olan açıklamada , Sidney'in doğusundaki Randwick kısmında Coogee Bay yolunda gece yarısı olan gelen kazada can veren ve yaralanan İsveçlinin her ikisinin de 28 yaşında meydana geldiği belirtildi.İkilinin gece yarısı haneye dönerken yol üstünde buldukları tekerlekli market sepetiyleyokuş aşağıya hız inşa etmeye hüküm verdikleri anlam edildi . Olayla alakalı açıklamada yer alan Sidney Polisi Chris Stiles, "Anladığımız kadarıyla market sepetiyle yokuş aşağıya hız inşa ederek , belli bir süre stres atmak istemişler. Fakat sonları facia oluyor ." diye konuştu .

Polis bununla birlikte , yokuş aşağıya 80 km hıza erişen market sepetinin, karşın bakımdan 60 km süratle gelen bir arabaya çarptığını duyurdu . Vakası soruşturan güven görevlisi Gavin Dengate, çarpmanın tesiriyle 2 adamın metrelerce uzağa savrulduğunu anlam ederek , "Sepettekilerin birisi kaldırıma fırlarken ötekisi yöntemin ortasına düştü." diye konuştu . 

Yeni Güney Galler (NSW) Üniversitesi'nde öğrenim gören meydana geldiği anlatılan market arabasının içerisinde yer alan çocuk , durum yerinde yaşamını kaybederken , yeniden üniversite talebesi olan diğer çocuk vücudundaki birçok kırıkla zor yara almış olarak hastaneye kaldırıldı. Market arabasının çarptığı Otomobilin şoförü ise olaydan yara almadan kurtuldu. 

İsveçli gençlerin 2 sene öncesinde öğrenim için Avustralya'ya geldikleri bildiriliyor. 
Editör: TE Bilisim