Bu amaç doğrultusunda ise birçok Ergenekon sanığının bazı gruplara sızarak operasyonel güç sağlamak amacıyla eleman devşirdiği tespit edildi.

2. Ergenekon iddianamesine göre Karargah Evlerinin kuruluş amacı ETÖ'ye karanlık operasyonlarda kullanılmak üzere eleman sağlamak. Bu amaç doğrultusunda ise gruplara sızan Ergenekon üyelerinin eylemlerde kullanabilecekleri elemanları tespit etme görevi tutuklu teğmenlere verilmiş. Teğmenler ise kısa sürede sızmayı başardıkları gruplardan örgüt faaliyetlerine uygun isimleri belirledikten sonra, ETÖ adına girişimlerde bulundukları iddianamede belirtiliyor.

Teğmenler Örgüte Operasyon Amaçlı Eleman Sağlamış

Karargah Evlerini "silahlı terör örgütünü yönetmek"le suçlanan Kemal ve Neriman Aydın'ın kurduğu iddianamede vurgulanırken, yapılanmada görevli teğmenler Mehmet Ali Çelebi ve Noyan Çalıkuşu'na çok gizli vazifeler verildiği ortaya çıktı. Teğmenler, Kemal ve Neriman Aydın'ın talimatıyla örgütlere sızarak grupları yönlendirmeye çalışmış. Kemal ve Neriman Aydın'ın, Durmuş Ali özoğul'a bağlı olarak, Hamza Demir ve Ercüment Ovalı'nın da yardımıyla TSK ve harp okullarına sızma ve örgütlenme faaliyetlerine doğrudan katıldıkları da iddia ediliyor.

Teğmenleri Askeri Okula Ergenekon Yerleştirdi

Harp okullarına önceden yerleştirdikleri elemanlar vasıtasıyla, irtibata geçtikleri askerî öğrencileri kendi evlerine veya bu amaçla kiraladıkları evlere getirdikleri, öğrencilere Ergenekon'un fikrî ve ideolojik altyapısını aşıladıkları belirtiliyor. Teğmenler Mehmet Ali çelebi ve Noyan çalıkuşu, kendi arkadaşlarının da örgüte katılımını sağlamakla görevlendirilmiş.

Teğmenler Sızma Yaptıkları Grupları Fişlemiş

Örgüt kendi içinde yapılan görüşmelerin dinlenmemesi için de Mehmet Ali Çelebi tarafından temin edilen 'özel hat'ı kullanmış. Ayrıca Çelebi ve Çalıkuşu, bazı gruplarla irtibata geçerek gizli toplantılarına katılmış. Gruplarla alakalı tüm bilgi ve raporları Kemal ve Neriman Aydın'a ulaştırmış.

Editör: TE Bilisim