Edirne'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Türkmen Köyü'nde MHP'li çiftçi, 55 yaşındaki Ahmet Emek, 12 Eylül'de Anayasa değişikliği için yapılacak referandumda kullanacağı ‘Hayır’ oyunu dev harflerle 140 dönümlük buğday tarlasını yazdı.

Keşan İlçesi'ne bağlı Türkmen Köyü'nde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Ahmet Emek, 12 Eylül tarihinde yapılacak referandumda ‘hayır’ oyunu kullanacağını söyledi. MHP'ye üye olan Ahmet Emek, 140 dönümlük buğday tarlasında biçmediği buğdaylar yardımı ile dev harflerle ‘Hayır’ ve üye olduğu partisinin simgesi olan 3 hilali şekilleri çizdi. Türkmen Köyü'ndeki buğday tarlasında biçerdöver ile 1 gün boyunca dev ‘hayır’ yazabilmek için uğraş veren Emek, Türk çiftçisinin referandumda ‘hayır’ oyunu kullanacağı inancında olduğunu söyledi. Hükümetin tarım politikasını eleştiren çiftçi Ahmet Emek, tarlasındaki dev ‘Hayır’ yazısının hükümetin 8 yıllık tarım politikasına karşı tepkisi olduğunu ve ilaçlama uçağıyla görüntüleri çektiğini söyledi.


 Çiftçiliğin kolay bir şey olmadığını belirten Ahmet Emek, hükümetin uyguladığı tarım politikasının çiftçiyi bitirdiğini belirterek şöyle konuştu: “Önümüzde referandum var. Tepkimi dile getirmek için böyle eylem yaptım. Buğday tarlamdaki biçmediğim buğdaylar ile referandumda kullanacağım oyu oraya çizdim. Tarlaya 3 hilal ve ‘hayır' yazısını çizmek tam 1 günümü aldı. Bu sadece benim değil; Türk çiftçisinin sesidir. Gemi kullanmayı bıraksınlar tarlaya inip traktör kullansınlar.” Keşanlı Ahmet Emek'in tepkisine köydeki diğer çiftçilerin yanı sıra MHP Edirne İl Başkanı Gürsel Şimşek de destek verdi.

Hükümetin yanlış politikalar peşinde olduğunu belirten Şimşek şunları söyledi: “AKP icraatının tarımda yanlış politikalarına tepkisini Türk çiftçisi tarlasına böyle nakşederek gösterdi. ‘Hayır' diyebilmenin cesaretini gösteren bu çiftçi, Türk çiftçisinin gerçek sesini duyurdu. Bu bir haykırıştır. Trakya halkının ortak bir haykırışıdır. Hükümet, Trakya halkının referandumda oy pusulasından önce hayırı tarlada görmesidir. Trakya halkı anayasa değişikliğine hayır diyerek büyük bir şamara hazırlanmaktadır. Onun adı Trakya şamarıdır.”
Editör: TE Bilisim