Biz çok yeni bir kurumuz. Yeni olmamıza rağmen velilerimiz ve öğrencilerimiz bize güvendi. Güzel bir kadro kurduklarını ifade eden”  Sarıyer Akademi Genel Koordinatörü Sami Görey, açıklamalarına şu sözlerle devam etti; “Hedeflerini yüksek tutan bir ekibiz. Bu bir sosyal proje ama inandığımız bir sosyal proje çünkü en değerli varlıklarımız evlatlarımızdır. Evlatlarımız TEOG veya LYS veya YGS sınavlarına hazırlanırken malesef çok yorgun düşürülüyorlar, yeterince doğru rehberlikler yapılamıyor. Ama bizim ciddi bir birikimimiz var. Ben şahsen 30 yıllık bir matematik öğretmeniyim. Bu sıkıntıları, avantajları, dezavantajları yakınen bilen bir eğitimciyim. Farkındalığımızı, ait olduğumuz topluma yansıtmak, bilgi ve tecrübelerimizi aktarmamız gerektiği bir zamanda olduğumuzu düşünüyorum.”
 
Bu proje aslında bir ‘Gönül Projesi’dir

 
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile sadece yarım saatlik bir fikir alış verişi neticesinde "Haydi’ diye yola çıktığımız bir proje. Gönül sinerjisiyle yola çıkan ve devam eden bir sosyal proje. Burda ayrıca velilere ve öğrencilere derdimizi doğru anlattık. Onlar da bizi çok iyi anladılar. Veliler, burası bedava olduğu için değil, buraya inandıkları için çocuklarını teslim ettiler. Bizim en büyük kazancımız da bu oldu."
 
İstanbul’un güzide okullarında okuyan başarılı öğrencilerle yarıştık
 
Burayı kapalı devre yapmadık, profesyonel geçmişimizi  buraya adadık. TEOG’da 3000-4000 öğrenci arasında 120 öğrencimiz kendini görüyor. Aynı zamanda üniversite hazırlık grubumuzdaki öğrencilerimiz kendilerini 9 ila 10 Bin kişi arasında görüyor. İstanbul’un güzide okullarında okuyan başarılı öğrencilerle yarıştık.
 
Biz birşeyin daha farkındaydık. Biz okulu asla küçümsemedik. Okul önemli dedik. Birşeyin daha farkındaydık; çocuk okulda 8 saatlik bir dersin ardından yorgun bir şekilde geliyordu. Biz bunu hiç yadsımadık. Okuldaki öğretmenden farklı bir öğretmen ve eğitimci görmeli dedik. Konforlarını artttırmaya çalıştık. Burada mutlu olmalarına özen gösterdik. Çünkü sevmek ve mutlu olmak önemli.
 
Başarılı bir seviye yakaladık
 
Seviye sınıfları yaptık. Aşağı yukarı aynı ihtiyaçta olan çocukları aynı dersliklere yerleştirerek ortak bir dil geliştirmeye çalıştık. Bunlar da bize başarı olarak döndü. Şu an TEOG 1 sonuçları elimize geçti. Sınıf sınıf, ders ders dökümlerini çıkarttım. Nerde olduğumuzu görmek istedim. Tüm derslerden 100’er puan alan öğrencimiz çıkmadı ama buna rağmen diğer kurumlara baktığımızda, onların kurum ortalamalarını incelediğimizde, yıllardır emek veren eğitim kurumlarının ortalamasına göre Sarıyer Akademi’nin çok başarılı olduğunu gördük. Birçok bölgeden öğrenci kabul etmemize ve çok kısa bir süre zarfında sınavlara hazırlandığımız gerçeğini de göz önünde bulundurduğumuzda çok başarılı bir seviye yakaladığımızı söyleyebilirim. Hem öğrenci arkadaşlarımızı hem de öğretmen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.
Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
    
Editör: TE Bilisim