Asri Turşucusunun tarihi yolculuğunu öğrenebilir miyiz?

1913 yılında Fatih’te kuruldu.1938 yılından beri Cihangir’de yer alıyoruz. Biz İstanbul’un en eski turşucularından olduğumuzdan dolayı. O dönemler Münir Özkul, Adile Naşit, Zeki Müren gibi ünlü müşterilerimiz varmış. Münir Özkul, Adile Naşit sürekli gelip buradan turşu alırlarmış. 1978 yılında da burada film çekme kararı almışlar o zamanlar çok fazla turşucuda yokmuş.Çemberlitaş,Beşiktaş ve burası varmış böyle bir karar alıyorlar ‘’Neşeli günler’’ filmide burada çekiliyor.
 

Ürünlerinizin tercih edilme sebebi nedir?


Ürünlerimizin tercih edilmesinin başında kalite anlayışımızın, müşteri memnuniyetimiz ve
İmalat yerimiz Orhangazi’de bulunuyor Uludağ’dan özel suyla ürünlerimizi yapılıyor olması.


 
 

İstanbul Times Haber Merkezi / Röportaj - Çağla Pekgüleç
 


Dükkânınız hangi saatler arasında açık?

Dükkânımız her gün 08.30- 20.30 saatleri arasında açık. Sadece Pazar günleri 13.30‘da dükkânı açarız. Yazın haziran, temmuz ve ağustos aylarında dükkânımız. Bunun nedeni ise turşuların yapım aşamasıdır. Asit kullanarak hızlı üretim yapmadığımız için doğal oluşum sürecinde dükkânımızı kapalı tutuyoruz. 
 
Turşunun iyisi limonla mı, sirkeyle mi yapılır?
 
Bizim tercihimiz limon. Limon ile yapılan turşu daha hafif oluyor. O dönemde çoğunlukla sirke kullanılıyordu ama artık limonla yapılıyor diyebiliriz.


 
Turşu dışında hangi ürünler satılıyor?
 
Sirke, limon suyu, salça, sarma yaprağı ve zeytin çeşitleri mevcut.


 
Son olarak ne söylemek istersiniz? 
Turşu kışın kurulmalıdır. Doğal kaynak suyuyla ve iyi malzemeyle yapılan turşu her zaman daha lezzetli olur. Ayrıca turşuyu mutlaka serin bir yerde muhafaza etmek gerekir. Biz turşuları ayrı ayrı kurarız her ürünün oluşum süreci farklıdır. Hanımların yaptığı karışım turşuların oluşum süreci bir ayı bulur. Tabi bunda da ürünün çabuk olmasını göz önünde bulundurmaları gerekir.
Yayın grubu ekibinize teşekkürlerimi sunuyorum. Bizi ziyaret edip unutanlar içinde hatırlattığımız için çok teşekkür ederim iyi ki geldiniz. Sizler gibi böyle duyarlı medya olduğu sürece bizim gibi müesseseler çok daha uzun yıllar hizmete devam eder her zaman bekleriz.
 
Kayak: İstanbul Times Haber Merkezi (İTHM) / Çağla Pekgüleç 

Editör: TE Bilisim