Binası İstanbul Kadıköy'de bulunan Taraf gazetesihaciz memurları eşliğinde icra yoluyla tahliyeedildi. Binada bulunan Taraf gazetesi ve Alkım Kitabevi’nin binanın mülkiyet sahibi olan Koç Emeklilik Vakfı ve Koç Allianz’a 2 yıldır kira ödemediği ve bu yüzden yasal işlem başlatıldığı bildirildi.
Son olarak Aralık ayında yapılan görüşmeler neticesinde gazetenin 1 ay süre istediği ve bu süre zarfında gazetedeki birçok eşyayı tahliye ettiği öğrenilirken bu sabah saatlerinde haciz memurları binaya geldi. Çevrede polisin güvenlik önlemi almasının ardından binaya gelen haciz memurları, icra yolu ile binayı tahliye etti. Binada bulunan son eşyalar işçiler tarafından kamyonlara yüklendi.
TARAF'TAN KAMUOYUNA AÇIKLAMA
Taraf gazetesi tahliye haberlerine, internet sitesi üzerinden yaptığı bir açıklamayla cevap verdi.
Açıklamada "6.01.2016 tarihinde basın yayın organlarında yer alan, Şirketimiz Taraf A.Ş.’nce ‘kira ödemeleri yapılmadığından binanın boşaltıldığı’ haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Şirketimizineditoryal faaliyetleri söz konusu binada yürütülmediğinden, çalışma sürekliliğini etkileyen bir husus da bulunmamaktadır.  Ayrıca, şirketimiz faaliyetleri olağan şekilde devam etmektedir. Yatırımcılarımızın ve kamuoyunun bilgisine sunulur" dedi. 
Editör: TE Bilisim