Şans oyunlarının 10 yıl süreyle, lisans devri yoluyla özelleştirilmesi için açılacak ihalede, son teklifler yarın alınacak.

Bu yılın ilk büyük ihalesi olacak olan şans oyunlarının lisans verilmesi suretiyle özelleştirilmesinde sürecin, bu ay içinde tamamlanması planlanıyor.

İhale süreci kapsamında ön yeterlik için 5 yatırımcı grubu başvuru yapmış, daha sonra Doğan Grubu ve ihaleye birlikte katılacağı Lottomatica, teklif vermeyeceğini açıklamıştı.

Ön yeterlik başvurusunda bulunan yatırımcılar arasında Alarko Holding, Doğuş Holding, Fina Holding ve OPAP S.A'nın (Greek Organization of Football Prognostics) oluşturduğu OPAP S.A -DAF Araştırma Geliştirme A.Ş Ortak Girişim Grubu, Tepe İnşaat Sanayi A.Ş ile Turkcell A.Ş iştiraklerinden Turktell Bilişim Servisleri A.Ş'nin oluşturduğu Şans Oyunları Yatırım Holding A.Ş. bulunuyor.

Ayrıca Österreichische Lotterien Gesellschaft m.b.H, Intralot S.A. Integrated Lottery Systems and Services (Intralot A.Ş-Şans Oyunları Entegre Bilişim Sistemleri ve Hizmetleri) de ön yeterlilik başvurusunda bulundu.

Bu ay içinde ihale sürecinin tamamlanması beklenen Milli Piyango İdaresi, son 5 yılda şans oyunlarıyla vatandaştan 6 milyar 211 milyon 557 bin lira topladı.

2003-2007 döneminde İdare, düzenlediği şans oyunlarından 6 milyar 211 milyon 557 bin lira hasılat elde ederken, Milli Piyangonun bu dönemdeki diğer gelirleri de 372 milyon 760 bin lira oldu. Böylece, 5 yıllık süreçte, Piyangonun toplam geliri 6 milyar 584 milyon lirayı aştı.

Talih Kuşunun 5 yıllık hasılatı döviz bazında da 4 milyar 475 bin dolar olarak gerçekleşti.

Editör: TE Bilisim