İstanbul Valisi Vasip Şahin Merhumu son yolculuğunda yalnız bırakmadı  

İstanbul’a atanmadan önce Malatya valisi olan Vasip Şahin’de Merhum Tahsin Başdemir’in cenaze namazına katılarak  Mustafa ve Adnan Başdemir’e taziye dileklerini iletti.

İstanbul Times Haber Markezi / Özel Haber 

Tahsin Başdemir ilk ve Ortaokul  öğrencileri ve öğretmenleri ‘de merhum’u unutmadı

Okuma yazma bilmediği halde eğitim ve Kültüre karşı ilgisi olan ve seven Merhum Tahsin Başdemir kendi adı ila anılan ilk ve ortaokul’da üç köyün çocuklarının eğitim görmesinde  hep memnun olmuştu. 

Telefon ile konuştuğumuz Kıyıcak Köyü ,lk ve ortaokulu idarecileri,öğretmenleri,  öğrencileri ve velileri şunları söyledi “Merhum Tahsin Başdemir amcanın evlatları kendi babalarının adını verdikleri ilk ve ortaokulu kendi köylerine yaparak hem babalarının hayır hasenat kapısının açık olmasını sağladılar. Hem de köylülerinin evlatlarına rahat eğitim ve öğretim görecekleri bir okul kazandırdılar. Bu güzel ve faydalı hizmetlerinden dolayı Başdemir ailesine hem teşekkür ettiler hem de merhumun ruhuna hediye edilmek üzere dua ettiler.

Merter Keresteciler Camisi İmam Hatibi Abdullah Yıldırım Hoca ve emekli imam olan babası Ramazan Yıldırım Hoca merhum Tahsin Başdemir’in ruhuna hediye edilmek üzere Kur’an tilaveti okudular

Merhum Tahsin Başdemir’in zaman zaman namazlarını eda ettiği  Merter Keresteciler Camisi’nin imam hatibi  Abdullah Yıldırım  ve emekli imam babası komşuları olan merhum Tahsin Başdemir’in ruhuna  hediye edilmek üzere Kur’an-ı kerim okudular.

Sevenleri Tahsin amcayı hem son yolculuğunda hem de taziyede yalnız bırakmadı

Bir çok bakan,Milletvekili,vali,iş adamı sanatçı ve kültür adamı Merhum Tahsin Başdemir’i son yolculuğunda  yalnız bırakmadı.  Merhum’un erkek evlatları Mustafa ve Adnan Başdemir gazetemize  babalarının ebediyete göçmesi nedeni ile gerek bizzat cenaze namazına ve taziye evinde taziyete katılan,gerek telefon ve sosyal medya aracılığı ile taziye ve üzüntülerini ileten ve kendilerini yalnız bırakmayan binlerce eş,dost,akraba ve komşuyu  teşekkür ederek ALLAH hepsinden razı olsun dediler.

Gazetemizin Kurucusu,imtiyaz  sahibi ve sorumlu yazı işleri müdürü Hüseyin Çetiner’de şunları söyledi

“Merhum Tahsin Başdemir amca’nın eşi merhume hayriye Başdemir babamın yeğeni idi. Bizler küçük iken kendisi bizleri çok severdi. Merhume Hayriye Başdemir ve yeni aramızda ayrılan Hacı Tahsin Başdemir amcamıza Allah’tan rahmet,Mustafa ve Adnan Başdemir başta olmak üzere  geride kalan evlatları ve yakınlarına sabırlar dilerim” dedi.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim