İstanbul Başakşehir’de oturan Atahan Çalışal, pazar günü ayakkabı ticareti yapan babası Kayhan Çalışal’ın evde bulundurma ruhsatlı tabancasını alarak iddiaya göre selfie yapmak istedi. Atahan Çalışal selfie pozu verirken tetiğe dokunması sonucu tabanca ateş aldı. Atahan Çalışal başına isabet eden kurşunla yere yığılırken, silah sesini duyan ailesi odaya koştu. Çağrılan 112 Acil ekibi Atahan Çalışal’ın hayatını kaybettiğini belirledi.



CENAZESİ BUGÜN TOPRAĞA VERİLDİ



Atahan Çalışal’ın cenazesi bugün memleketi Sakarya’nın Akyazı İlçesi Gebeş Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. Evin önünde dualar okunurken, Atahan Çalışal’ın annesi Melike Çalışal tabutu açtırıp oğlunu öperek, "Annem beni bırakıp nereye gidiyorsun" diyerek ağladı. 



PARLAK BİR ÖĞRENCİYDİ



Cenaze Gebeş Camii’ne götürülürken, Kayhan Çalışal oğlunun cenazesini taşıdı. Özel bir fen lisesinin öğrencisi olan Atahan Çalışal’ın cenaze namazına öğretmenleri ve arkadaşları da katıldı. Atahan Çalışal öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Gebeş Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.



SELFIE ÇEKİMLERİNDEKİ RİSK



Selfie çekimlerinde dünyada binlerce kişi hayatlarını riske atıyor. En son örnek İstanbul'da yaşandı. İstanbul'da Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün devam eden inşaatında köprüne çıkan iki kişi zirvede selfie çekti. Riskli fotoğrafraflar yürek hoplattı. 







Öte yandan 2015'te Rusya'da Ural Dağları'nda iki kişi bir el bombasını ateşlerken poz verdiklerinde canlarından da oldular. Haziran ayında Moskova'daki bir köprüden asılırken selfie çekmeye çalışan bir üniversite mezunu öldü. 17 yaşınsaki bir erkek, bir çatıda Instagram sayfası için resmini çekmeye girişince yuvarlanarak can verdi. Aynı genç daha önce Vologda kentindeki çeşitli yüksek binaların tepelerinde kendisinin benzer fotoğraflarını çektirmişti. Rusya'da İçişleri Bakanlığı, yaşanan ölümler üzerine "kendi fotoğrafınızı çekmek hayatınıza mal olabilir" uyarısını taşıyan bir kampanya başlatmıştı.
ABD'de de bir tabancayla selfie çeken bir şahıs kendisini ensesinden vurarak ölmüştü. Ülkede 2015 yılında en az 12 kişi selfie çekerken öldü. 
Editör: TE Bilisim