Sur Cafe Halka açılacak hayırlı olsun 

Zeytinburnu'nun gözde mekanlarından Sur Cafe ve Restaurant yerle bir edildi. Sözleşmesi yenilenmeyen ve süre verildiği halde tahliye edilmeyen Sur Cafe ve Restaurantı dozerle yıkan Zeytinburnu Belediyesi zabıta ekipleri içerdeki malzemelerin sağlıklı bir şekilde taşınması için pazar gününe kadar mühlet verdi. İşyerlerinin tahliye edilmesine tepki gösteren çalışanlar ile zabıta ekipleiai rasında tartışma çıktı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Dozerlerle yıkılan mekanın acı görüntüsüne dayanamayan 70 kişlilik çalışan grubu Zeytinburnu Belediye binasına yürüdü. Burada Başkan Murat Aydın ile görüşmek istediklerini belirten gruba kapıdaki güvenlik müdahale etti. Bazı güvenlikçilerle işçiler arasında kısa süreli bir tartışma çıktı. Daha sonra katıldığı Engelliler Meclisinden çıkan  Başkan Aydın ile görüşen işçilerin mağdur olduklarını ve kendilerine hiç haber verilmediğini söylediler.


MURAT AYDIN: 'HAZİRAN AYINDA TEBLİĞAT YAPTIK'

İşçilerle görüşen Belediye Başkanı Murat Aydın, "seçim mitinglerinde Sur Cafe'nin sosyal tesis olarak yeniden düzenleneceğini ve sözleşmeyi uzatmayacaklarını belirterek şöyle dedi: 'Sur Cafe için halkımıza sosyal tesis yapmak için seçim meydanlarında söz verdik. Haziran ayında sözleşmeyi uzatmayacağımızı ve mağdur olmamaları için Eylül sonunda mekanı boşaltmalarını söyledik. Çünkü  Temmuz ve Ağustos ayına kapora aldıkları düğün programları vardı. Onun için Eylül sonuna kadar mühlet verdik. Buna rağmen tahliye etmediler. Bugün Kaymakamlık emriyle bizim de  zabıta ekipleirmizle tahliye ettik. Mağdur olan işçiler için burada yapılacak tesiste çalışmaları için Büyükşehir Belediyesine tavsiyede bulunacağız. Hepsinin CV'sini alıp irtibat kuracağız. İnşallah hepsine uygun iş bulunur".dedi.


VEYSİ ÇİFTÇİ: 'GEREKLİ SÜRE VERİLMEDİ BİZİMLE MASAYA OTURULMADI'

Sur Cafe ve Restaurant'ın işletmecileirnde Veyçi Çiftçi ise "mağdur edildikleirni belirterek şöyle konuştu: 'Bize hiç bir şekilde burada yapıalacak değişikliği kimse anlatmadı. Bize süre uzatılacak dendiği için biz hiç bir zaman böyle bir tahliye beklemiyorduk Burada 70 tane işçi ve onların aileleri, hastaları, anne babaları, bakmakla yükümlü oldukları insanlar var. Bize işletme ile ilgili bir şikayet de gelmedi. Devraldığımızda üstümüze kalan bir çok borcu kapattık Haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Keşke böyle olamasaydı, bu kadar insan mağdur edilmeseydi. Biz burayı sosyal tesis olarak da işletirdik ve yine en iyi hizmeti verirdik"dedi


Başkan yardımcısı M.Zafer Alsaç yıkım yok tahliye var dedi ama Cafe Bölümü yerle bir 

Haber  ihbar hattımıza gelen bir bilgi üzerine tesadüfen Kent Konseyi Engelliler meclisi nedeni ile aynı ortamda olduğumuz Başkan yardımcısı Mehmet Zafer Alsaç'a Sur Restorantı yıktığınız söyleniyor bu bilgi doğrumu sorumuza " hayır belediye neden kendi yerini yıksın. Belediye kendi yerini tahliye eder açıklaması yaptı. Haber kaynağımız cafeterya bölümü Belediyenin yıkım araçları tarafından yıkıldı bilgisi üzerine hemen olay yerine giderek kontrol ettik. Gelen bilgi doğru idi.  Alsaç'ın neden yıkım yok dediği anlaşılmadı.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 



Editör: TE Bilisim