Geleceğin sanatçılarını yetiştirmek adına önemli bir projeyi hayata geçiren Fatih Belediyesi, konservatuvar seviyesinde eğitim verecek olan  Sulukule Sanat Akademisi’ni hizmete açtı. Açılış programına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
 BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NDAN SANATÇILARA TAM NOT
Programda sahne alan Penguenler Gurubunun üyeleri Eda Özülkü, Metin Özülkü, Ferda Anıl Yarkın ve Hakan Aysev izleyenlere unutulmayacak bir gün yaşattı.  Müzik dinletisini ilgi ile izleyen Bakan Müezzinoğlu sanatçıları tebrik etti.
  Açılış töreninde protokol üyeleri ve sanatçılar açılış kurdelesini birlikte kesti. Açılış sonrası Bakan Müezzinoğlu ve Başkan Mustafa Demir sanatçılar eşliğinde akademiyi gezdi.
 
  "AKADEMİ GENÇLERE BÜYÜK KATKILAR SUNACAKTIR"
 
Açılışı yapılan Sulukule Sanat Akademisi’nin gençlerin yaşamına önemli katkılar sunacağını belirten Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “Sanatın her çeşidi bu merkezde. Sanat ruhun gıdasıdır, sanat ruhun gıdasıdır denir.  Çocuklarımıza yalnız test çözen çocuklar olarak bakamayız.  Başarılı diplomalar alan çocuklar olarak bakamayız. Baktığımız zaman en büyük kötülüğü kendi canımızdan daha çok sevdiğimiz evlatlarımıza yaparız. Onun ruhen gelişmesini fıtratında olabilecek farklı zenginliklerin gelişmesine, ortaya çıkmasına aracı olacak alanı oluşturmak yöneticilere düşer.  O ortamı değerlendirmekte ailelere, anne ve babalara düşer” dedi.
  Projenin yıllar önce hayata geçmesinin gerektiğine vurgu yapan Bakan Müezzinoğlu, “Bugün burada esasında çok geç kaldığımız, keşke daha önce olsaydı dediğimiz bir merkez açıldı. Bugün İstanbul’da Fatih’te bu adımları atmış ve daha ileri bir adımda olmuş olmamız gerekirdi.  Düne keşke demenin bir faydası yok.  Dünde ki sıkıntılarımızı bilip geleceğe hep birlikte sahip çıkacağız.  Az önce sanatçılarımız güzel sunumlar yaptılar. Şarkılarının bir anında seninle olmak var ya dedi. Biz siyasetçiler için de sizinle olmak var ya. Milletle olmak var ya. Bu millet adına yeniden doğmak var ya. Bizi de ruhen bu besliyor” şeklinde konuştu.
 
  "AKADEMİ CEVHERİ MÜCEVHERE ÇEVİRECEK BİR YER"

  Akademinin gençlere farklı bir çok branşta konservatuvar düzeyinde eğitim vereceğine vurgu yapan Başkan Mustafa Demir, “Akademide 2 tür eğitimimiz var. Bir hobi bir de akademi eğitimi var. Akademi eğitimlerine öğrencilerimiz üniversiteden gelen hocalarımızın, bir ön eleme, bir ön sınavla aldığımız öğrencilerimiz. Şu an da 170 öğrencimiz var. Onlar 4 sömestr eğitimi alacaklar, bitirdiklerinde yarı konservatuvar eğitimi almış olacaklar” dedi.
  Akademide eğitim alan çocukların belli bir değerlendirmeden geçtiğini belirten Başkan Demir, "Aslında burası cevheri mücevhere dönüştürecek bir yer burası. Öğretmenler tarafından özenle işlenen ve eğitilen çocuklar olacak. İsterlerse konservatuvara çok rahatlıkla girebilirler.  Bu konuda onları sonuna kadar destekleyeceğiz. Yaş sınırı var. 7 - 14 yaş arası ve sonrası.  Sınıflarda 2’ye ayrılıyor 7- 14 yaşındakilerin ve üzerindekilerin katıldığı” ifadelerini kullandı.
 Renkli görüntülerin yaşandığı açılış programında akademiye gelenler Türkiye'de bir ilk olan Big Piano'yu kullanma şansı buldu.
  
Editör: TE Bilisim