İstanbul Sultançiftliği Mahallesi Ordu Caddesi üzerinde bulunan bir kahvehaneye plakasız beyaz bir otomobille gelen şüpheliler, içeride bulunanlara ateş açtı. Kahvehanedekilerden 2 kişi, açılan ateş sonucu yaralandı. 

BİR YARALININ DURUMU AĞIR
Kimliği belirsiz bir kişinin tabancayla açtığı ateş sonucu kahvehanede bulunan Ergin Ö. başından, bir kişi de bacağından yaralandı. Yaralılar Gaziosmanpaşa'daki Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırılırken, başından vurulan Ergin Ö.'nün durumunun ağır olduğu belirtildi. Saldırgan olayın ardından plakası takılı olmayan bir araçla olay yerinden kaçtığı belirlenirken polis yakalamak için çalışma başlattı.

ÇOK SAYIDA MERMİ KOVANI


Saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kahvehanenin camlarında mermi deliği olduğu görüldü. Polis yetkilileri, olayın terör saldırısı olmadığını, mahalledeki gençler arasındaki husumetten kaynaklandığını belirttiler. Polisler olay yerindeki incelemede çok sayıda mermi kovanı buldu.

"BİR ANDA SİLAH PATLADI"

Olay sırasında kahvehanede ocakçılık yapan İbiş Kabak, "Bir anda silah patladı. Ben bardakları yıkıyordum. Silah sesi geldi. Ben asker eğlencesi yapanlar zannettim. Baktım camlar kırıldı. Ondan sonra ocağa çöktüm. İkinci atışta baktık yaralı var. 6-7 el atış oldu" şeklinde konuştu. Saldırıesnasında kahvehanenin önünde oturduğunu söyleyen diğer bir görgü tanığı ise olayı şöyle anlattı: "Arabayla geldiler. Ben kahvenin dışında oturuyordum. Çekilin çekilin dediler. Arabadan sıktılar. Sonra biri indi. Direğin dibinden direkt kahvenin içerisine sıktı. Çocuğun birini vurdu orada. Arabada kaç kişi olduğunu bilmiyorum yalnız 1 kişi ateş etti" dedi. 
DHA 
Editör: TE Bilisim