Gazeteniz İstanbul Times olarak en ilgi çeken sayfalarımızdan birisi olan sağlık sayfasını İstanbul’un en seçkin ve tercih edilen hastanesi olan Avrasya Hopsital’in tecrübeli ve saygın doktorlarının görüşlerini sizinle paylaşıyoruz.Bu sayımızda Avrasya’nın ilginç bir konuğu var istedik ki bu fırtınalı hayatı size da aktaralım.  

 Rahibe Terasa’nın Yeşilköy Şubesi’nin tercihi de Avrasya

Nebile Teyze’nin annesi Sudanlı  bir vesile ile Türkiye’ye gelerek Manisalı birisi ile evleniyor. Ve dünyaya tıpa tıp annesine benzeyen Nebile teyzemiz geliyor.Bebek Nebile büyüyor ve 2.dünya harbinin başladığı yıllarda İstanbul Üniversitesi hemşirecilik bölümüne kaydını yaptırarak çiçeği burnunda genç bir hemşire olarak 1946 -47 yılında sağlık bakanlığına intisap ederek Bakırköy Çocuk esirgeme kurumunda işe başlıyor.Uzun yıllar sağlık Bakanlığının diğer birimlerinde ebe olarak görev yapan Nebile Teyze  ikamet ettiği Yeşilköy de  belediye başkanı dahil adeta sempatik tavırları ile Yeşilköy’ün rahibe teresası olmuş.

İlk sorumuz şu oldu Nebile teyze Siz Yeşilköy de ikamet ediyorsunuz Avrasya’ya gelene kadar onca hastane geçip geldiniz sizi buraya getiren sebep nedir dedik ? 

-Nebile teyze bu sorumuza aynen şöyle cevap verdi  

-Gazeteci bey ben 1946-47 yılında İstanbul Üniversitesi hemşirecilik bölümünde mezun oldum.Bir çok hastanede çalıştığım için sağlık sektörünü çok iyi biliyorum.Beni ve eşimi Avrasya’ya çeken bir çok sebep var ama ben sadece size bir kaç tanesini anlatayım,burada samimiyet var,temizlik var,hijyen var,disiplin var,hastaya ve yakınlarına saygı var dedikten sonra şunu da ilave etti,eşim Av.Mehmet Endamlıer’in bağırsak düğümlenmesi vardı Hastanenin sahibi Opr.Dr.Hüseyin Urlu eşimi ameliyat etti yurt dışına gitmesi  gerekiyordu orada bile beni arayarak Nebile Teyze eşin Mehmet bey’i Avrasya’nın emin doktorlarına telsim ettim sen rahat ol diyecek kadar nazik,kibar ve içten bir doktor. 

Hiçbir şey insan ve sağlık kadar önemli değildir 

Hangi hastane sahibi bir hasta yakınını yurt dışında arar söyler misiniz dedi.? Bu yaklaşım bize Avrasya’nın “” sloganını aklımıza getirdi.Sağlık alnında yaptığı yatırımlar kadar hasta ve yakınlarının GÖNLÜNÜ kazanmak içinde yatırım yapan Avrasya’nın tercih sebebimin en önemli nedenlerinden biride en hassas dönemlerini yaşayan hasta ve hasta yakınlarının psikolojisini de hesaba katarak yaklaşım göstermesi hastanenin ününü Zeytinburnu ve İstanbul’un dışına kadar yayılmasına etki ediyor. 

Hüseyin Urlu, Özal Gibi Mütevazi  

Emekli ebe Nebile Endamlıer Muhabirimize verdiği bilgide bugüne kadar bir çok reis’i cumhur(Cumhurbaşkanı)gördüğünü ama içlerinde mütevaziliği ile en çok merhum Turgut Özal’dan etkilendiğini belirterek Opr.Dr.Hüseyin Urlu’ da mütevazilik konusunda aynen ÖZAL gibi alçak gönüllü birisi diyerek Avrasya ve Hüseyin Urlu’ya hayranlığını ifade ediyordu. 

Ebe Nebile Endamlıer eşi Av.Mehmet Endamlıer’in Avrasya Hospital’ın yönetim kurulu başkanı ve Opr.Dr. Hüseyin Urlu’nun eşine çok güzel ameliyat uyguladığını ifade ederek eşim Hüseyin Urlu’nun elinde şifa buldu.Hüseyin bey’e Göğüs cerahisi Dr.banu Aluparmak başta olmak üzere tüm hastane çalışanlarına teşekkür ederim dedi. 

Editör: TE Bilisim