Kadıköy Belediyesi, 110 yıl önce yapılmış, ikinci derece anıt eser olan tarihi çarşıyı aslına uygun olarak restore etti. Sanat Atölyeleri olarak kullanacak olan 9 adet dükkân Kadıköylülerin kullanımına açılıyor. Dükkanlar; resim, ahşap, seramik, sanat malzemeleri ve cam atölyeleri olarak düzenlenmiş. Ayrıca dükkanlardan biri Kitap Kafe olarak hizmete açılıyor.

Kadıköy Suadiye Mahallesinde bulunan Osmanlı Padişahı II. Abdülhamit dönemi Maliye Bakanı Reşat Paşa tarafından, kızı Suad Hanım adına 1900’lerin başında Suadiye Camii çarşı ile birlikte inşa edilen tarihi çarşı, geçtiğimiz yıl başlatılan çalışmalarla aslına uygun olarak yenilendi.

Aslına uygun olarak restore edilen "Suadiye Sanat Atölyeleri" 6 Kasım Pazar Saat 14.00'da açılıyor. Sanat Atölyeleri’nde 5-6 Kasım tarihinde Saat 12.00 ile 17.00 arasında atölye çalışmaları ve karma resim sergisi gezilebilir.


"Tarihi binaları yeniliyor, Kadıköylülerin kullanımına açıyoruz"

Suadiye Sanat Atölyelerine ilişkin konuşan, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu şunları söyledi: "Kadıköy'de bulunan tarihi binaları aslına uygun bir şekilde yeniliyor Kadıköylülerin kullanımına açıyoruz. Geçtiğimiz günlerde "Hasanpaşa Mahallesinde 1906 yılında inşa edilmiş eski eser niteliğindeki binayı Karikatür Evi olarak düzenledik, Acıbadem Nazifbey Sokak'taki 110 yıllık tarihe sahip Özdemiroğlu Mektebi konağını satın alarak restore ettik ve Gençlik Sanat Merkezi olarak düzenledik. Şimdi de Suadiye Mahallesi Suadiye Camii Sokak'taki 110 yıllık tarihe sahip 9 adet dükkanı aslına uygun restore edip "Suadiye Sanat Atölyeleri" olarak Kadıköylülerin kullanımına açıyoruz" dedi.  
Editör: TE Bilisim