Altıeylül ilçesi Plevne Mahallesi’nde arıza meydana gelen su borusu, BASKİ ekiplerince tamir edildi. Kente dün saat 15.00 sıralarında su verilmeye başlandı. Ancak saat 22.20’de İkizcetepeler Barajı’ndan kente su sağlayan, Demiryolu Caddesi’ndeki ana boru patladı.
Nehir gibi akan sular çevredeki evlerin bodrum katını bastı. Açelya Sokak Sözer Apartmanı’nın bodrum katında oturan 70 yaşındaki Nadire Poyraz ile kızı Hatice Poyraz ve torunu Mukaddes Aslan bir anda eve dolan sularda mahsur kaldı. Hatice Poyraz ve Mukaddes Aslan su baskınından kaçmayı başarırken, boğulmak üzere olan Nadire Poyraz, komşularının da yardımıyla evden çıkarılarakAtatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalelere rağmen Nadire Poyraz kurtarılamadı. Hatice Poyraz ve torunu Mukaddes Aslan da hastanede tedaviye alındı.
Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, BASKİ ekipleri patlayan suyu keserek tamirata, 50 kişilik itfaiye ekibi de bodrum katlara dolan suları tahliye çalışmalarına başladı. BASKİ Genel MüdürüMustafa Bayram, aynı yerde daha önce tamirat yaptıklarını belirterek olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Daha önce olan bir sızıntıyı kontrol altına almak amacıyla önceden programlı 1000’lik hattımızdaki boruda arıza çalışması vardı. Bu çalışmayı saat 15.00 sularında tamamladık ve şehre su verdik. Saat 22.20 sıralarında patlama olduğu söylendi. Bu patlama mevcut cam elyafı boruda oldu. Sağlıklı bir boru değil. Bizim imalata yakın bir noktada suyu kontrollü olarak vermemize rağmen bir patlama yaşandı. Bu patlama nedeniyle de maalesef çok üzgünüz.
Su bakını sonucu bir evin bodrumunda bir aile zarar gördü. Bir vatandaşımız hayatını kaybetti. 1000’lik hatta su miktarı bayağı yüksek. 1 metre çapındaki boru patladı. Arkadaşlarımız patlayan bölümle ilgili tamirat çalışması yapıyor. Su baskınına uğrayan vatandaşlarımızın evlerinde zabıta, itfaiye ve BASKİ görevlileri zarar tespit çalışması yapıyor. Halkımızı mağdur etmeyeceğiz. Vatandaşlarımızdan sağduyu bekliyoruz. Son dönemde bu tür arızalar sık oldu ve üst üste geldi. Tecrübeli ekibimiz hepsini çözdü. Bu son olay beklenmedik bir şey. Bu mübarek gecede yaşananlar için üzgünüz."
DHA 
Editör: TE Bilisim