Proje 13 Ekim-1 Aralık 2015 tarihleri arasında Avrupa Yakası'nda Ali Emiri Kültür Merkezi ve Anadolu Yakası'nda ise Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Ali Emiri Kültür Merkezi'nde açılışı yapılan projede İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işlettiği 118 okul spor salonunda görev yapmakta olan beden eğitimi öğretmenlerinin, kişisel ve mesleki gelişimine destek olabilmek, motivasyon ve iletişim becerilerinin yanında kendilerini yenileme ve geliştirmelerine katkı sağlanması amaçlanıyor.

16 farklı konu başlığında verilecek olan eğitimler konularında uzman ve deneyimli akademisyenler ile ünlü antrenör ve sporcuların eşliğinde gerçekleştirilecek. İBB'ye ait 118 okul spor salonunda görev alan beden eğitimi öğretmenleri ve spor eğitmenleri, beden eğitimi spor yüksek okulu mezunları ile faal antrenörlerin de katılabileceği eğitim programı 8 hafta sürecek.

TURGAY BİÇER: BURADA ÇOK KİŞİNİN EMEĞİ VAR

Eğitimcinin Eğitimi adlı proje hakkında bilgi veren Türkiye Futbol Federasyonu Araştırma Planlama ve Geliştirme Kurulu Üyesi Turgay Biçer, "Bu proje İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün bir projesi. Buradaki eğitimci katılımcılarımıza özellikle antrenörlük, spor felsefesi, antrenman bilimleri, spor psikolojisi, beslenme, çalışma yönetimi gibi eğitimler vereceğiz." diyerek şunları söyledi:

"Bir kişinin iyi bir sporcuya iyi bir insana dönüşmesinde gelişmelerine katkı sağlamak için bu hocaların eğitilmesi gerekiyor. Biz de bu nedenle bu projeyi organize ettik. Projenin sorumlusu olarak çalışacağım. Bugün de ilk eğitimi benimle yapacaklar. Takım liderliği ve antrenörlük felsefesini anlatacağız. Burada çok kişinin emeği var herkese teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

OSMAN AVCI: ÇITAYI YUKARI ÇIKARMAK İSTİYORUZ

Proje Koordinatörü eski hakem Osman Avcı ise "Başkanımız Kadir Topbaş'ın talimatlarıyla 2004 yılında başlayan sportif faaliyetlerimiz artık İstanbul'un her bölgesinde ivme kazanarak devam ediyor." derken konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu tesislerde hizmetlerimiz halkın tüm katmanlarına engelliler dahil günün 24 saat ücretsiz veriliyor. Bir yandan boş durmayarak organizasyonlar yapıyoruz. İstanbul'un tanıtımını organizasyonlarla gerçekleştirmek istiyoruz. Gençlerimizi sporla bir arada yaşatmak istiyoruz. Bu vesileyle yapmış olduğumuz bu hizmetlerle okul spor salonlarında görev yapan beden eğitimi öğretmenlerimizin mevcut bilgilerini güncelleştirmek ve bunları bilimle çıtayı daha yukarıya çıkarmak istiyoruz. İBB olarak da bu projeyi akademisyen hocalarımızın nezaretinde başlattık. Onların sunumları faal sporcularımızın da katkılarıyla her hafta salı günü 3'er saat 16 başlık altında bu projeyi planladık ve bugün startını veriyoruz."

CİHAN
 
Editör: TE Bilisim