İlleri ziyaret ederek on binlerce vatandaşla bire bir görüşen Saadet Partililer, çalışmalarının sonuçlarını ilerleyen günlerde kapsamlı bir rapor haline getirerek kamuoyuyla paylaşacaklar.  

200 KİŞİ  İLE 10 İL ZİYARET EDİLDİ

Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı İsmail Haskul, Siirt, Artvin, Erzincan, Yozgat, Kastamonu, Manisa, Çanakkale, Muğla, Osmaniye ve Çorum illerini ziyaret ederek bu illerin teşkilatları ile birlikte ortak çalışma yürüttüklerini ifade eden Haskul, İstanbul’dan 200 kişilik bir ekiple Anadolu’ya çıkarma yaptıklarını kaydederek ziyaretlerin amacını şöyle anlattı:  “Saadet Partisi; 72 milyonun, yani tüm Türkiye’nin partisidir. Doğusu, batısı, güneyi ve kuzeyi ile milletimizin içinde bulunduğu durumu yakinen müşahede etmek, vatandaşlarımızı dinlemek, problemlerini paylaşmak, çözüm önerilerimizi ileterek umutsuzluğu yok etmek, Saadet Partisi’nin kararlılığını göstererek vatandaşlarımızın geleceğe daha güvenli bakabilmelerini sağlamak bu ziyaretlerimizdeki temel amaçlarımızdı. Çalışmamız; sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri, esnaf, sanayici ve  işadamları ziyaretleri, kahvehane toplantıları, konferans, radyo-televizyon programları ve basın toplantılarını şeklinde gerçekleşti.” 

30 TL’LİK FATURASINI ÖDEYEMEYEN KÖYLÜLER VAR 

Köylere yaptıkları ziyaretlerde Türkiye’nin nasıl bir çıkmaza sürüklendiğini bir kez daha yakinen müşahede ettiklerini anlatan Haskul, “Köylünün elinden her şey alınmış. Köylümüz, geçimini sağlayacak başlıca tarım ürünlerini artık ekemiyor. Hayvancılık bitirilmiş. Tarlada tumpta çalışması gereken köylülerimiz sabahtan akşama kadar kahvehanelerde oturuyor. 30 TL’lik elektrik faturasını ödeyemeyen insanlarımızla karşılaştık. Bu bizleri son derece üzdü” dedi. Gördükleri üzücü manzaralara rağmen gelecekten son derece umutlu olduklarını kaydeden Haskul, “İnsanlarımızın olan bitenden haberdar ve tepkisini artık çok net bir şekilde ortaya koyuyor. İnsanlarımız süslü sözlere artık kanmıyor” şeklinde konuştu. 

RESMİ  RAKAMLAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Yaptıkları çalışmanın kapsamlı bir rapor haline getirilerek önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını belirten Haskul, şunları anlattı: “Çalışmamız sonucunda, genel anlamda, resmi rakamlarla %15’e dayanan işsizlik, son 8 yılda işini yapamaz hale gelen 1,5 milyon tarım işçisi, çökertilen hayvancılık, dükkanını kapatmak zorunda kalan 1 milyon esnaf, açlık sınırında yaşayan 12 milyon insanımızla acı sonuçlarını yaşadığımız fakirleştirici politikaların yanı sıra sosyal politikalardaki yetersizlik ve yanlışlıklar, dini eğitimin üzerindeki bir türlü kaldırılmayan yasaklar sonucu maneviyattan yoksun yetişmekte olan bir nesil ve dolayısıyla gün be gün artan yüzümüzü kızartan sosyal olayların ziyaret edilen bölgeleri de daha derinden etkilediği müşahede edilmiş olup, resmi istatistiki rakamların gerçek durumu ortaya koymada yetersiz olduğu anlaşılmıştır. Bu ve benzeri problemler yaşanırken, vatandaşımızın derdini anlatıp çare isteyeceği gerek genel, gerekse yerel yöneticilerden bir muhatap bulamaması ayrıca üzücü bir durum olarak karşımıza çıkmış, bu anlamda sadece seçim zamanı değil, iyi günde kötü günde başı dik olarak vatandaşın yanında olan tek siyasi partinin Saadet Partisi olduğu bir kere daha tescil edilmiştir.” 

KURTULMUŞ  ÇARE OLARAK GÖRÜLÜYOR

Gittikleri her yerde kendilerini en çok sevindiren durumun milletin Genel Başkanları Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a olan ilgisi olduğunun altını çizen Haskul, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu durum tespitinde birleştiğimizi müşahhas olarak gördüğümüz vatandaşlarımız, yegane ve tek çözüm önerisinin Saadet Partisi’nden geldiğini ve genel başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş beyefendinin üslubundan çok memnun olduklarını beyan etmişlerdir. Ekiplerimizin tümünden almış olduğumuz bilgilere göre, vatandaşlarımız Saadet Partisini önümüzdeki ilk seçimde muktedir iktidar oluşturmaya tek aday olarak görmektedir.”

Editör: TE Bilisim