Kimler geldi kimler geçti

Her ne kadar Zeytinburnu 1957’de ilçe olduysa da belediye oluşu 1984’dür.

Birinci dönem Belediye başkanı Anavatan Partisinden seçilen Dr.Muzaffer Çavuşoğlu idi.(1984-1989)

İkinci dönem Belediye başkanı Hasan Yılmaz da DSP’den seçildi (1989-1994)

Üçüncü dönem Belediye başkanı ise  Dr.Adil Emecan (1994-1999)

Dördüncü  dönem Murat Aydın ise 1999’da Fazilet Partisinden seçildi. (1999-2004)

Beşinci dönem Murat Aydın yine 2004-2009)

Altıncı dönem Murat Aydın  (2009-2014)

İlçenin 30 yıllık belediyelik döneminin yarısında Murat Aydın’ın imzası var. ,

Başkan ilçenin yedinci kendisinin de dördüncü dönemine yeniden aday yapıldı.

Murat Aydın’ı kimdir ?

1960 yılında Giresun’un Piraziz ilçesine bağlı Bozat beldesinde doğdu. 1980 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesi’nden,1985 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Bölümü’nde “Yerel Yönetimlerde Farklı Yaklaşımlar ve Sosyal Belediyecilik Uygulamaları” konulu teziyle yüksek lisansını tamamladı. 

Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nin ilçe yönetimi, il yönetimi ve il başkan yardımcılıkları görevlerinde bulundu. 1994 yerel seçimlerinde Zeytinburnu İl Genel Meclisi üyeliğine seçildi. 1999 yerel seçimleri sonucunda ise Zeytinburnu Belediye Başkanlığı görevini devraldı. 

2004 ve 2009 yerel seçimlerini de kazanarak, ikisi AK Parti’den olmak üzere üçüncü kez Zeytinburnu Belediye Başkanlığı görevine seçilmiş oldu.

1985 yılından bu yana fotoğraf sanatıyla ilgilenen Aydın, 2011 yılında “Yeryüzünden Portreler” adlı ilk kişisel sergisini açtı. 

Belediye başkanlığının yanı sıra hâlen UGLG - MEVA Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan vekilliği görevini sürdürmektedir.

İngilizce bilen Murat Aydın, evli, iki çocuk babasıdır.

Başkan Murat Aydın 15 yıldır Zeytinburnu Belediye başkanı olarak görev yapıyor.Partisi tarafından 30 Mart 2014’de yapılacak olan yerel yönetim seçimlerinde yeniden aday gösterildi. Başkan çok uzun bir süre olan 15 yılda çok sayıda gönlü kırık insan geride bırakmadı.İlçe halkı kendisinden memnun. Başkanın bu dönem için en büyük projesi ise askeri lojmanları yeşil alan ve parka dönüştürmek için çalışmaya başlamış durumda.

Ciddi bir oy oranı ile ipi göğüsleyecek aday olarak  görünse de seçimde her şeyin olma Şamsı daima vardır.Kısa bir süre sonra sandıkta ne çıkar hep beraber göreceğiz.

CHP Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Mustafa Fazlıoğlu'nun özgeçmişi 

Fazlıoğlu Ailesi, Zeytinburnu’nun en kurucu ailelelirinden biridir. Fazlıoğlu Ailesi 1940 yıllarında Zeytinburnu’na gelip, yerleştiler. 

İkinci Dünya Savaşı sonrasında Zeytinburnu’na yerleşen ailelerden birinin oğlu olan Mustafa Fazlıoğlu, 1959 yılında Rize’de doğdu. 1968 yılında Zeytinburnu’na gelen Fazlıoğlu ; İlk, orta ve Lise öğrenimini Zeytinburnu’nda tamamladı.
 

Edirne’de Üniversitede Mimarlık  eğitimi gördü. 1983 yılında Mimarlıktan mezun olduktan sonra İstanbul’da İş hayatına ve Sosyal faaliyetlerine başladı. 1984 yılında o yıllarda kurula SODEP’e üye oldu. SODEP, CHP ve SHP partileşme sürecinin içinde oldu. İlçemizde 30 yıllık siyasi hayatında partinin her kademesinde görevler yaptı. Bir süre İlçe Başkanlığı yaptıktan sonra Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

1983 yılında İş hayatında Meslek Odasına üye oldu. Aktif olarak faaliyetlerini yürütmeye başlayan Fazlıoğlu, 12 Eylül sonrası Mimarlar Odasının yeniden örgütlenme ve yapılanmasına aktif olarak katıldı. Bakırköy Mimarlar Odasının kurulmasında ön ayak oldu.

Mustafa Fazlıoğlu, Mimarlar Vakfının Kurucu üyesi, Mimarlar Odası İstanbul Şubesinin Yönetim Kurulu üyesi, Karadeniz Çevre ve Kültür Derneği Başkanı, Zeytinburnu Çevre ve Kültür Derneğinin Kurucu üyesi, Zeytinburnu Spor Yönetim Kurulu Üyesi, Zeytinburnu Güneş spor Yönetim Kurulu üyesi, İstanbul Özürlüler Spor yönetim kurulu üyesi, bunun yanında bir çok sivil toplum örgütünde faaliyette bulundu.

Mustafa Fazlıoğlu Siyasal ve Sosyal alanda aktif olmaya çalışan ve bu amaçla mücadele eden bir kişidir. Fazlıoğlu evli ve bir çocuk babasıdır.

Mustafa başkanın geçmişinde kirli işler olmadığı ifade ediliyor 

Mustafa başkan’ın geçmişinde kirli işler olmadığını duymaktayız.Ancak seçimi kazanmak için bir çok taktik ve stratejik çalışmalar olmasına rağmen verimli ve bilimsek bir çalışma yapamadığına inanıyorum.Bir mahallede üç dört tane seçim bürosu kurmaktansa kaynaklarını daha rasyonel işlerde kullanması yararlı olabilirdi.  CHP’nin ilçedeki kendi oyu % 22.

CHP 29 Mart 2009’da Dr. Adil Emecan gibi tanınan bilinen bir aday ile ancak % 33 oy aldı.Saadet partisi ve MHP’nin oylarını da CHP’nin oyları üstüne koysanız yine de Ak Parti adayı Murat Aydın 6.000 oy önde olacaktı. Yani Mustafa Fazlıoğlu Ak parti’de oy alamaz ise seçimi alma imkanı yok.

Peki Sayın Başkan Ak Parti de oy almak için ne yaptı ?

Zeytinburnu’nun kitabını yazan ve 27 yıldır bu ilçede olan ve son 7 yıldır gazete,haber portalı ve WEB Tv si bu ilçede olan bir basın mensubu olarak Ak Partide oy almak adına bir projesi ve söylemi  olduğunu görmedim.

29 Mart 2009 ‘da partilerin aldı oy oranı

CHP Adayı Mimar Mustafa Fazlıoğlu bir mahalleye üç dört tane seçim bürosu açmakla ve sevgi kazanacak afişi ile seçimi alabileceğini düşünüyor. CHP'nin Genel seçimdeki Zeytinburnu oy oranı % 22. Bir önceki yerel yönetim seçiminde Dr.Adil Emecan bu oy oranını % 33'e kadar çıkarmayı başarmıştı. Hep beraber 29 Mart 2009 yerel yönetim seçimlerinde ilk beş’e giren partilerin aldığı oy oranına göz atalım.

Ak Parti adayı Murat Aydın önceki seçimde   % 44.4   ile 66.137 oy almıştı 
CHP Adayı Dr.Adil Emecan ise                         % 33.3   ile 49.484 oy almıştı 
DTP adayı ise                                                    %   7.4   ile 10.953 oy almıştı 
MHP adayı Besim Sadıker ise                           %   6.4   ile   9.466 oy almıştı             
Saadet Partisi adayı Kadem Emanet ise          %   5.3   ile   7.925 oy almıştı

Fikret Konya,Ercihan Eksi ,Şenol Yurtseven başta olmak üzere mevcut meclis üyeleri içinde en aktif çalışanların içinde yer alan Av.Resmiye Göç ve Mehmet Koç’u 14 ve 15.sıraya koyacaksınız. Onlarda onurlu bir davranış sergileyerek istifa haklarını kullanarak.

Bu olayı  şu şekilde okumak mümkün. İstifa eden her iki aday ya CHP’nin 14 ve 15.sıraya kadar meclis üyesi çıkaramayacaklarını düşündükleri için istifa ettiler. Ya da biz den öncekiler bizim kadar meziyetleri olmadığı halde para’nın gücü ile daha ön sıralara  girdikleri için biz istifa ediyorlar dediler. Her iki şekilde de CHP örgütünün başarılı bir meclis üyesi listesi yapamadığını gösteriyor.

Dr.Adil Emecan’ın 14.sırada meclis üyeliğini kabul etmesi bana anlamlı gelmiyor

Emecan’ın kabul ettiği meclis üyeliğinin önünde hukuki olarak hiçbir engel yok. Ama etik olarak  hele hele olay hukukumuzda tenzili rütbe olarak anılan bir işlem olması bakımından sıcak karşılanan bir durum değildir. Madem ki Emecan meclis üyeliğini kabul edecek idiyse 1.sırada olsaydı daha etik ve doğru olmaz mıydı ?

Tabi bu durum sayın Emecan’ın kendi hür idaresi ile kabul ettiği bir durum olması nedeni ile bizlerin söyleyeceği çok şey yok

Sayın Mimar Mustafa Fazlıoğlu’na gelecek olursak beşeri münasebet eksikliği hissediyorum

Bakınız Fazlıoğlu 16 Ocak 2014 tarihinde Parti meclis üyeleri tarafından adı açıklandı. O günden bu yana nerede ise iki aylık bir süre geçmiş.

Bu süre zarfında seçim büroları açtılar ve bir çok çalışma yaptılar evet bu doğru ama asıl yamaları gereken bir çok önemli çalışmayı yapmadıkları veya yapamadıklarını da söylemek gerek.

Mesela basın,muhtar ve STK temsilcileri bir araya gelen destek isteme olayı yapılamadı. Seçmenin nerede ise % 55’inin digital ortamda gelişmeleri takip ettiği bir zamanda bugüne kadar bu mecranın kullanımı bir şekilde ihmal edildi.

Mesel basın işlerinin başına verilen kişinin ilçede yayın yapan basın ile alakalı bilgisi olmadığını ne yazık ki gördüm.Seçimi almak için basın ve sosyal medyanın önemimi   kavrayamayan bir örgüt ile karşı karşıyayız.

Siyaset artık eski entrikalar ile yapılmayacak kadar gelişti. Ama CHP Zeytinburnu ilçe örgütü ve meclis üyeleri dünyada yaşanan hızlı teknolojinin yaşadığımız çağı küçük bir köy haline getirdiğini göremiyorlar.

Bir gazeteci olarak hiçbir zaman siyasi partiler arsında çok açık ara fark ile seçim alınmasından yana değilim. Seçim zevkli ve kıran kırana olmalı. Zaten muhalefet parrileinin hatalarından dolayı ülkemizde nerede ise seçim sanki iki turlu yapılıyormuş gibi Ak Parti ve CHP arasında geçmesi çok sağlıklı bir yol olmadığını ifade etmem gerek.

Aslında daha yazılacak çok şey var ama meclis üyelerinin  sıcaklığı bir bitsin adaylar ve ilçe başkanları kendilerine gelsin. Nasip olursa yeniden bir makale kaleme alırsız inşallah.

HDP Adayı Dr.Hüseyin Güngör

Diş hekimi olan HDP.nin adayı DT.Hüseyin Güngör Tür siyasi tarihine hakim bir aday olarak inanmış ir şekilde siyasi çalışmalarına devam ediyor. Televizyon programıma konuk aldığım kendisine bir çok soru sordum hepsine Samim ve içten cevaplar verdi. Başkanlığı almak için   ciddi çalışma yürüttüklerini iddia eden Güngör bu seçimde sürpriz yapacak bir parti var o da HDP. dir dedi.

MHP Adayı Fethi Ahmet Alparslan

MHP’nin mali durumu iyi olmadığı için renkli bir seçim kampanyası yürüttüğü söylenemez. Belediye başkanı fethi Ahmet Alpaslan 12 yıl MHP Zeytinburnu ilçe başkanlığı yaptıktan sonra bu dönem aday oldu. MHP adayının oylarını arttıracağını düşünüyorum.

Saadet partisi adayı Yahya Kemal Hayırlıoğlu

Eski ilçe başkanı Yahya Kemal Hayırlıoğlu bu dönem aday yapıldı.Ekibi ile samimi ve içten bir şekilde inanmış bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.Saadet partisi için seçim sonuçları nasıl olur bilemem ama samimi ve ihlaslı çalışması ile Saadet Partisi adayı Kemal Hayırlıoğlu ve Milli Görüş ekibi çalışmak bizden takdir Allah’tan mantığı çalışmaya devam ediyorlar.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim